Автор
Woman.bg

9 тайни, които не бива да споделяте дори с най-добрата си приятелка

Чували сте поговорката "Най-добре ще опази тайната този, който не я знае”, нали? Често ни се случва да имаме нужда да споделим личните си проблеми, но от личен опит можем да ви кажем, че е безпредметно да вярвате, че някой друг ще опази личното ви пространство. Затова, ако искате нещо да остане скрито за света, просто не го споделяйте с никого.Описаните по-долу теми трябва да бъдат табу дори при разговор с най-близките ви приятели.

Предупреждаваме ви – имате право да запазите мълчание, всичко, което кажете, ще бъде използвано против вас.

1. Караници с роднините



Четете още:
Благородните лъжи, които са част от живота ни

Изваждайки на показ „кирливите си ризи“, може за момент да изпитате облекчение, но веднага след това ще съжалите за откровеността си. Все пак никога няма да имате по-близки хора от роднините си и рано или късно ще се сдобрите. А неприятното чувство, че сте опозорили семейството си пред чужди хора, ще ви преследва дълги години. Пазете причините за семейните си конфликти в тайна!

2. Неуспехите на детето ви

Родителите, които се оплакват от децата си, изглеждат крайно глупаво – все пак именно те са възпитали такива нехранимайковци. Не бързайте да разкажете на своя приятелка колко ви е писнало да плащате сметките на порасналия си син или колко е остаряла за женене дъщеря ви. Ако ви се прииска да споделите нещо такова, не забравяйте, че преразказът на думите ви ще бъде чут от всичките членове на чуждо семейство и дори от котката им.

3. Броят на сексуалните ви партньори



Ако твърде любвеобилните мъже биват наричани ласкателно алфа-самци или мачовци, то жената с много сексуални партньори в биографията си ще си спечели в най-добрия случай епитета „лека“. Даже и в тесен приятелски кръг може да осъмнете с лоша слава и да ви гледат отвисоко. Ако много ви се иска да си поговорите на тази тема, по-добре не изпадайте в подробности и не разкривайте всичките си карти.

4. Сексуалните фантазии на партньора ви



Сексуалните фантазии са едно от най-интимните неща в живота на човек. Хората рядко си признават един на друг за какво си мечтаят тайно – обикновено тези мечти са ужасяващо неприлични! Ако издадете пред приятелките си такава деликатна тайна на вашия партньор, ще предадете доверието му и ще го направите за смях. Сигурно ще се съгласите с нас, че би ви било неприятно да се окажете на негово място и да срещате подигравателните погледи на приятелите ви.

5. Ако някой е изневерил – вие или на вас

Изневярата е сериозна грешка, която може да ви коства семейното щастие. Ако подобна тайна ви стане известна, по-добре си мълчете, докато не вземете решението дали ще живеете с този факт през остатъка от живота си или ще се разведете. В противен случай общите ви приятели ще се настроят срещу един от двама ви. Но по-лошото ще е, ако решите да се разделите с неверния си съпруг, а после му простите. След разтръбяването на грешката му ще ви е много по-трудно да се съберете отново.

6. Конфликт със свекървата



Четете още:
Първите неща в живота на една жена

Борбата за вниманието на мъжа е неизбежна – този конфликт ще трае цял живот. Дори и най-идеалната свекърва рано или късно ще се издъни и ще вбеси снаха си със самото си присъствие. Овладейте гнева си – все пак именно тази жена е дала живот на любимия ви мъж. Ако пък става дума за сериозен конфликт, чужд човек едва ли ще може да ви помогне – вие знаете най-добре какво се случва в семейството ви. По-добре обсъдете деликатно въпроса със съпруга си и потърсете решение заедно.

7. Недостатъци и физически дефекти на партньора

Ако сте свързали съдбата си с любимия човек, значи сте го приели с всичките му предимства и недостатъци. Трябва да сте на негова страна, да му влизате в положението. Ако издадете пред друг информация за здравословните му проблеми, физиологичните му особености или лошите му навици – просто давате в чужди ръце оръжие, насочено срещу вас самите. Така не представяте него като глупак, а себе си – все пак вие живеете с него и търпите тези недостатъци.

8. Финансови грешки


Да изгубиш голяма сума пари е сигурно най-болезненият, но и най-безценният житейски урок. Споделяйки с приятелка как сте се вързали да се включите във финансова пирамида или как са ви излъгали при обмяна на валута, вие признавате собствената си финансова несъстоятелност. Тази история ще плъзне от уста на уста и приятелите ви ще започнат да ви смятат за лековерен човек, на когото по-добре да не дават пари назаем.

9. Общи семейни тайни



Ако се поразровите добре, във всяко едно семейство ще намерите някой нефелен роднина с неадекватно поведение. Житието му, разбира се, ще представлява много забавна история – можете да разкажете увлекателно как третият ви братовчед е станал наркоман, но именно благодарение на вас той ще остане заклеймен за цял живот.

За съжаление понякога приятелството също има срок на годност. Рано или късно отношенията ви с някой приятел могат да се развалят или просто да изгубите контакт. Но ако си разкриете най-съкровеното пред някого, след време може да съжалите горчиво. Затова не бързайте да споделяте тайните си.

Практичен съвет: Има един трик, който ще ви помогне да си държите езика зад зъбите. Всеки от нас си има нещо като „цензор“ – човек, пред когото никога не бихме говорили глупости. Този човек може да е майка ви, съпругът ви или шефът ви. Следващия път, когато понечите да се оплачете пред приятелка, просто си представете, че вашият „цензор“ е тук и чува всичко. Ако не бихте казали нещо пред него – замълчете си.

Автор: Ива Петрова