Традицията гласи, че на първи март всяка жена трябва да си избере един ден от месеца и каквото е времето на този ден, то вещае какви ще са дамите през остатъка от годината.

Днес на осми март, най – нежния празник през този месец, решихме да се поразтършуваме из нета и да видим, причините за избора на дати. Едни избраха числа, които вярват, че са им късметлийски, други избраха като щастливо число броя на буквите в името си.
Без значение кой какво число си избра те всички си пожелаваха слънчеви и спокойни дни без изненади на времето.


Знаем, характерът на всеки е уникален и рядко сме единствено лъчезарни и усмихнати през цялото време. Всеки от нас преживява контрастни емоции от свръх позитивни до апатични състояния. Те са част от сложността на личността ни и именно те ни правят хора.
Прекрасното на тази традиция е, че всеки се замисля какъв иска да е избрания ден като го сравнява тайничко със характера си. Осъзнаваме недостатъците си, но имаме желание да сме по-добри и позитивни.

Най-често избираните дати са собствените ни рождени дни или тези на близките ни, децата ни, съпрузите ни. Дамите избират често годишнина от сватбата или някакво сантиментално събитие, което им се е случило през годините. А тези, които са и рожденици няма какво да се мъчат да отгатнат най-хубавия ден, защото вече им е избран.

Ако все още не сте си харесали ден от месеца, знайте, че ви остават двадесет и три дена и повечето ще са много слънчеви топли.
Ние си избрахме осми март, защото сме 100% -ови жени! А вие кой ден си избрахте?