Шведската гримьорка Елинор Хелборг прилича досущ на британската певица.

Британската певица Адел се сдоби с интернет-двойничка - шведката Елинор Хелборг има акаунт в Инстаграм, където публикува и собствените си снимки в образа на певицата. Хелборг е професионална гримьорка, затова знае как да подчертае сходните им черти.

Елинор Хелборг без грим

Елинор като Адел

Снимките, на които шведката е неотличима от британския "оригинал", предизвикаха бурна реакция в социалните мрежи и превърнаха Елинор в интернет-звезда. Сега за блога й в Инстаграм са абонирани малко над 5600 души, но предполагаме, че след като големи западни издания писаха за нея, броят на абонатите ще нарасне.

Хелборг признава, че наистина е почитателка на Адел и й е приятно, че прилича на нея. "Когато ми казват, че изглеждам като нея, това е истински комплимент за мен", казва Елинор. Именно коментарите относно приликата им са я вдъхновили да пробва експерименти с образа на Адел.



Елинор Хелборг не е първата гражданка на Швеция, взривила глобалната мрежа като двойник на известна личност. През октомври миналата година всички издания писаха за жителя на Линчопинг Конрад Анеруд - 21-годишният барман порази всички с приликата си с Леонардо Ди Каприо.