Магистър по право от университета в Уейк Форест е новата Мис САЩ. 27-годишната Чесли Крист, която бе удостоена с титлата преди два дни, е специалист по граждански процес и работи на доброволни начала за намаляване на присъдите на затворници, като ги представлява безплатно.

Страстта ѝ към конкурсите за красота се ражда, след като майка ѝ печели короната на "Мисис Северна Каролина" през 2002 г.

"Смисълът на конкурсите за красота не е в това да те правят по-крaсива, a в това да ти вдъхват по-голяма увереност и самочувствие, да ти дават куража да се харесваш такъв, какъвто си", каза екзотичната хубавица по време на представянето си пред журито.

Запитана в последния кръг за думата, която най-точно би определила нейното поколение, Чесли Крист посочи: "иновативен".

Екзотичната хубавица получи короната си от миналогодишната "Мис САЩ" Сара Роуз Съмърс.

"Моето поколение е първото, което гледа напред и мисли находчиво и смело, приема различното, има сила, а жените са влиятелни. Надявам се моето поколение непрекъснато да върви напред" - допълни чернокожата красавица от сцената в Рино, Невада.


За първа подгласничка беше избрана Алехандра Гонсалес от Ню Мексико. С третото място пък бе удостоена Триана Браун от Оклахома.

Като "Мис САЩ" на Чесли Крист ѝ предстои да участва в конкурса "Мис Вселена".

Четете още: Високи токчета, малки бикини и съветска носталгия: Защо "Мис СССР" се случва в Лондон?