Автор
Весела Георгиева

Ако се освободите от тези неща през ноември, ще бъдете невероятно щастливи

Ноември вече влезе в живота ни. А за да се радвате на късмет и повече щастливи моменти, според психолозите, ще трябва да се освободите от няколко неща. Вижте кои са те.

Не бъдете алчни

Всички се радваме на големите подаръци, придобивки. А сега си задайте въпроса - от колко наистина имате нужда, за да бъдете щастливи? Отговорът е - много малко. Трябват ви средства да покривате нуждите си, да пътувате и любов. Много любов. Отделете време на хората, които обичате. Пътувайте, не трупайте средства. Инфлацията и без това ще ги изяде. Създавайте си спомени. И да, от време на време си позволявайте малки подаръчета. Правете подаръци. Нещо малко, но от сърце, което ще развесели другите и ще ги накара да се усмихнат. Така и вие ще бъдете по-щастливи.

Не чакайте другите да ви харесат

Всички ние имаме нужда да получим одобрението на околните. Но ако само на това разчитате, бъдете сигурни, че ще бъдете разочаровани. Което е доста нездравословно. И в никакъв случай не води към щастие. научете се сами да си поставяте оценки, да се харесвате и да се стараете да бъдете по-доброто свое Аз.

На хранете празни надежди

Ако има нещо, което ни прави нещастни, това са напразните надежди. Разделете се с тях. Бъдете реалисти. Разбира се, това не означава, че не можете да имате мечти. Но всичко трябва да бъде с мярка. Късметът ще кацне на рамото ви, ако работите за него.

Оставете миналото зад гърба си

Не мислете за нищо, което вече сте преценили, че не е за вас. Оставете бившите гаджета, стария си офис, всичко минало. И гледайте напред. Иначе късметът ще си отиде.