Алесандра Амброзио: От момичето с големите уши, до най-красивия ангел за всички времена - вече на 40!

Алесандра Амброзио безспорно е един от най-легендарните модели на Victoria's Secret, а с визията и излъчването си, тя успя да промени стандартите за красота сред моделите.

Алесандра е родена на 11 април 1981 г. в Еречим в южната част на Бразилия и тази година празнува своя 40-ти юбилей. Като част от т. нар. бразилска вълна в модата, тя успява да изгради зашеметяваща кариера. Известна е като един от моделите с най-дълги крака в бизнеса (130 см).

Самата Але, както я наричат близките ѝ разкрива, че е разбрала, че иска да стане модел едва на 8-годишна възраст. Тогава тя видяла снимка на топмоделът Карен Мълдер и си казала “Искам да бъда като нея.”

Алесандра обаче имала един проблем пред себе си, смятала, че ушите ѝ са твърде големи и на едва 11-годишна вързаст решила, че е време да ги коригира.

“Винаги съм знаела, че искам да бъда модел, затова реших, че трябва да оправя ушите си, защото стърчаха. Открих лекар в моя роден град в Бразилия, който бе правил процедурата само веднъж преди това, бях опитно зайче. Първите няколко нощи след операцията се чувствах сякаш някой е отрязал ушите ми. В продължение на цяла една година трябваше да се връщам за още мини интервенции.” - разкрива самата моделка.



На следващата година, когато Амброзио е на 12 години, тя решава, че вече е време да се запише на курс за модели. Така през 1996 г. тя печели конкурса Look Of The Year на Elite model agency и скоро след това подписва договор с агенцията. От тук нататък кариерата ѝ започва да върви стремглаво нагоре - следват множество корици на международни модни издания, договори със световни брандове като Guess, Revlon, Giorgio Armani, Calvin Klein and Ralph Lauren, както и популярният календар на Pirelli.

Безспорно обаче най-известна Алесандра става след като подписва договора си с американската компания за бельо Victoria's Secret. Заедно с други бразилки, сред които са Жизел Бюндхен и Адриана Лима, Амброзио става световноизвестна. Екзотичното излъчване на дамите от “бразилската вълна” ги превръща в легендарни супермодели, малко след като трите напускат родната си държава, за да се преместят да живеят в Щатите. “Познавам тези момичета, откакто бях на 15 г.” - разкрива Амброзио, която по това време споделяла общ апартамент в Ню Йорк заедно със сестра си Алине.




“Когато дойдох за първи път в Ню Йорк, Жизел ме приюти в нейния апартамент за две седмици. Не знаех английски, затова Адриана ми помагаше с превода” - споделя още моделката.

В момента състоянието на Амброзио се оценява на впечатляващите 60 милиона долара, а моделката не спира да работи усилено, дори по време на пандемията.



Алесандра има романтични отношения с модела Николо Оди, като двамата са заедно от 2018-а година. Двамата разгласиха връзката си малко след като Амброзио се раздели с Джейми Мазур. Двамата бяха сгодени в продължение на цели 10 години, но до сватба така и не се стигна. Двойката има и две деца - Аня Луиз (12) и Ноа Феникс (8).


През 2017-а година Алесандра се оттегли от ролята си на ангел на Victoria's Secret, но въпреки това продължава да бъде в топ форма.

Любопитното е, че преди да стане майка, Амброзио не е тренирала редовно. “Режимът ми на тренировки доста се промени след като родих децата си, преди това не правех упражнения.” - споделя тя.

“Това, което ме мотивира на първо място, е да бъда здрава, чак след това идва желанието ми да изглеждам добре” - допълва моделката.

В тренировъчния режим на Амброзио са включени йога, Пилатес, кардио упражнения, калистеника и вдигане на леки тежести.



Диетата на Алесандра е комбинация от висококачествени протеини, много салати, суши и зелен чай.

“За закуска обикновено хапвам яйца или авокадо тост. След тренировката си, най-често пия зелен фреш. За обяд залагам на салата в комбинация с пиле или риба. Понякога разнообразявам със суши или бразилско барбекю. Винаги нося в чантата си ядки или протеиново барче, в случай, че огладнея докато съм навън” - разкрива тя.

Бюти тайните на моделката включват: ежедневната употреба на слънцезащитен крем, ексфолиация и хидратиране на кожата.