Ама те изглеждат като... След Мани, Соня и Кремена какво да очакваме в 'Игри на волята'? БГ Барбито ли?

Тази година риалити шоуто "Игри на волята" определено залага на атрактивни участници, най-вече сред жените. И ако сте гледали поне един от епизодите до момента, със сигурност сте забелязали, че в този сезон на почит е неестествената красота. Всъщност, думата "красота" може би не е най-уместната в случая, но нека използваме нея. И като че ли тенденцията за мигли като метли, силиконови гърди и хиалурон до полуда в устните, е най-концентрирана в отбора на Бойците.

И ако досега зрителите затваряха очи пред очевидните корекции на Мани и Соня, след снощния епизод, в който се включи новото попълнение на племето, Кремена, сякаш чашата на търпението им преля. Коментарите в мрежата са безброй и разбира се, не са от най-ласкавите. Абе, направо да си ги наречем безмилостни:

„В това племе, ако нямаш напомпани джуки, скули, мигли и всякакви изкуственяци, просто не може да влезеш. Явно това са критериите за избор на участничките“, недоволства зрителка. Друга иронизира: „Тия трите се мъчат да докажат, че все пак сме произлезли от маймуните“. "Значи новото попълнение Кременчето, много сила показа, браво! Но като я дадат в лице имам нужда да ми леят куршум. Аз от МанитУ още се стряскам на сън“, пише друг зрител. Най-остър е фен, който е категоричен, че очаква и БГ Барби-то, която се прочу с безкрайните си пластични операции, да влезе в „Игри на волята“.

И напълно можем да се съгласим с последния, тъй като ако се търси дама, която да втрещи зрителите с размера на устните си, то едва ли ще има по-удачен избор от нея.

Трудно може да се отрече, че и в останалите племена има момичета с корекции. Всъщност, много малко са тези, които изглеждат естествено. И макар основната идея на "Игри на волята" да не е толкова визията, колкото физическите, силови и интелектуални качества, все пак продуцентите със сигурност ни подсказват нещо при избора на толкова много жени, легнали под ножа и иглите. Това ли трябва да е образът на силната българка? Или ние сме просто едни клети очевидци на панаир на суетата, в който са примесени битки, скандали и "Мускули-маса-мускули-маса! Силико, силикон, силикон!"

View post on Instagram
 

Мускулите и масата - добре. Все пак, говорим за предизвикателства, които малцина биха издържали. Но защо силикон и хиалурон? Защо в тези индустриални количества? Да не забравяме и момента, в който много деца и подрастващи гледат предаването, чийто замисъл е любопитен, но те със сигурност забелязват и плашещия вид на тези момичета. По-лошо - гледайки подобни образи по телевизията, могат да допуснат, че това е най-високият критерий за красота, към който дори и подсъзнателно, ще се стремят.

Добре - да не прекаляваме с този сценарий, защото напомня филм на ужасите. Но не можем да не си зададем въпроса - докога неестественото, не - по-точно хипернеестественото, ще бъде на почит и ще ставаме свидетели на красиви жени, които отнемат от природната си хубост, за да робуват на измислени идеали? Или просто има достатъчно мъже, които ги харесват точно такива? Защото това не звучи красиво. Плашещо е.

Четете още: Кейт Мидълтън не се страхува от... тарантули. Херцогинята отново блести, този път в цвят лилав