Анджелина Джоли пристигна в Пакистан, за да помогне на бременни и жени в нужда

21 септември 2022 | 15:38
6677
2
Инстаграм, Getty images
2

Американската актриса Анджелина Джоли посети Пакистан след катастрофалните наводнения и ужасните последствия от тях, предаде ДПА.

Холивудската звезда е известна със своята хуманитарна дейност. Джоли пристигна в страната, за да даде подкрепата си за пострадалите, които са повече от 33 млн. души.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pronews (@pronews.com.pk)

Тя посети районите, които са унищожени от наводненията и се нуждаят от най-много подкрепа. Видеозапис, разпространен в социалните медии, показва Анджелина на летището в Пакистан и предизвика световен интерес.

По-рано правителството на Пакистан се обърна към нацията с молба за дарения, тъй като липсват достатъчно средства за справяне с настоящата катастрофа. А от ООН обявиха, че страната се нуждае от 160 млн. долара.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bru (@brunaantonageli)

При наводненията в Пакистан загинаха повече от 1500 души, сред които 550 деца. По данни на фонда за населението към ООН около 650 бременни жени в наводнените райони се нуждаят от медицински грижи. Над 73 000 жени ще родят през следващия месец. За тях и за бебетата им е необходима специализирана акушерска грижа и подкрепа.


 

Най-малко 318 души са починали вследствие на болести като денга, малария, холера, чревни вируси и кожни инфекции според официалните данни.

Още по темата

Коментари

2 тод
  22 септември 2022 | 08:36 отговор
 

ми лицемерка пък има построени десетки приути за животни, а ти ми.......

 
1 Ми
  22 септември 2022 | 04:50 отговор
 

Най голямата лицемерка

 

Добави Коментар

Най-четени