Анелия и Мегз станаха дъновистки, чалга певицата танцува Паневритмия

Анелия има нова страст, която ѝ носи щастие и удоветворение от живота. Не, не е нито мъж, нито котка или куче. Става въпрос за духовното учение на Петър Дънов, научаваме от Пик. Вместо да събира морски тен под палещите лъчи на лятното слънце, фолкдивата избра Рила планина. Там, сред едно от седемте приказни езера – Бъбрека, тя се сля сред множеството последователи на Бялото братство.

Далеч от суетата и напук на изсипалия се пороен дъжд, тя посрещна изгрева на 19 август, танцувайки космическия танц боса в тревата. Според учението ритуалните движения изпълват съзнанието с мир и зареждат тялото и душата с животворяща и благотворна енергия за цялата година.

Снимки: Блиц, Колаж: Woman.bg

Не е тайна, че фолкдивата обича бягството сред природата и често търси в нейните обятия духовно спокойствие и уединение. Бившата пайнерка никога не е криела увлечението си по духовното, което особено си личи от нейните статуси във "Фейсбук". Анелия търси мир със себе си и света и не спира да чете книги и статии на такава тематика.

Певицата не бе единствената родна знаменитост, която посрещна новата духовна година сред красивите поляни край рилските езера. Там бе и нейната приятелка Ива Бека, която е настоящата половинка на Шеф Манчев. С тях бе и самият готвач.

Участие в паневритмията взе и модната дизайнерка Миглена Каканашева – Мегз. Тя извършваше ритуалния танц във вътрешен кръг, което означава, че отдавна е последователка на Бялото братство. Тези, които са в най-външния кръг на танца, са новоприети.

View post on Instagram
 

Всяка година над 100 последователи на Петър Дънов се изкачват на езерото Бъбрека в Рила да се поклонят на слънцето. За разлика от други години, тази се наложи последователите на Бялото братство да ходят пеша от последната станция на лифта до езерото Бъбрека. Някои от тях не издържаха и се върнаха от средата на пътя, но други продължиха да се катерят по козя пътека до езерото.

Въпреки пандемията в световен мащаб много последователи на П. Дънов пристигнаха от Испания, Мексико и САЩ.

Четете още: Райна по гащички в Пирин