Автор
Woman.bg

Арабската принцеса, която отказа да стане майка

Тази дама е много повече от красавица, която е знаела за кого да се омъжи, за да има хубав живот. Това е жената, която не се страхува да разрушава стереотипи, да взима необичайни решения и да се бори за каузата си. Амира Ал-Талил е от онези жени, които не можеш да подминеш с лека ръка, защото погледът ѝ те приковава и знаеш, че това е човек, когото трябва да уважаваш и който ще играе по собствените си правила.

Тя е съвсем млада, когато се омъжва за принца на Саудитска Арабия – Ал Уалид бин Талал. Двамата се срещат и дават воля на любовта си, въпреки огромната си възрастова разлика от 28 години. При първата си среща с принца, арабската красавица е само на 18 г. Поводът, който ги сблъсква, е интервю, което тя прави за училищния вестник. Амира и значително по-възрастният от нея Ал Уалид бин Талал сключват брак няколко години по-късно, през 2008 г.

Амира не е типичната принцеса за ислямския свят – води напълно модерен начин на живот, не закрива лицето и тялото си, дори не използва услугите на шофьор, а сама управлява автомобила си – нещо, което е немислимо в тази част от света. Тя има характерната приказна арабска красота. Маслинено черни очи, гладка и сякаш целуната от слънцето тъмна кожа и разбира се гъста черна коса. Може би един ден ще има приказка за нея, защото освен прелестна красавица, е и дръзка, интересна жена, която би могла да бъде извор на вдъхновение. Амира завръшва бизнес администрация в САЩ, а когато се завръща и се превръща в обществена фигура, отказва да носи традиционните за арабския свят дрехи.

View post on Instagram
 


Интересен факт: Ал Уалид бин Талал е принц, който не поддържа многоженството, за разлика от предците си и води съвсем модерен начин на живот. Той е бизнесмен и има два брака зад гърба си. Амира Ал-Талил е втората голяма любов в живота му, вероятно заради уникалния ѝ свободолюбив дух, който се крие под невероятната ѝ традиционна за Саудитска Арабия хубост, но бракът им се оказва неуспешен. Двамата не създават потомство, а Амира предварително подписала брачен договор, в който било посочено, че тя не е длъжна да ражда деца на любимия си. По това време принцът вече имал син и дъщеря от предишния си брак. Как ви се струва подобно споразумение в арабския свят, макар и подписано в XXI в.? Ние бихме го определили като смела постъпка, целяща да докаже свободния дух на Амира.



Още по-любопитният момент от историята на красавицата е фактът, че тя самата подала молба за развод, а днес продължава да поддържа приятелски отношения с бившия си съпруг. След раздялата им Амира става вицепрезидент на фондацията на принца. Но дори и след като вече не е част от кралското семейство Амира продължава да блести с величествена осанка и да се заема с решаването на важни общочовешки проблеми. Родена е с мисия и знае, че е длъжна да продължава делото си, макар и вече да не е принцеса. Амира е открит филантроп, който обича да се противопоставя на несправедливостта.

View post on Instagram
 


Днес красавицата е лудо влюбена в новия си любим – милиардера Халифа бин Бути ал Мухари. Пищната им сватба се състояла в началото на септември в най-романтичния град, Париж, а сред звездните гости били Опра Уинфри и Гейл Кинг. Церемонията била тайна, до събитието не били допуснати случайни фотографи, а в интернет все още няма снимки от празненството. А със сигурност си заслужава да видим отново Амира като булка.

Четете още: Истинска история: Сексът след двойна мастектомия