Август, не си отивай! Не мога без теб!

31 август 2022 | 15:00
28724
16
Сники: Plavai.bg и Pixabay
16

Август... не си отивай! Не мога без теб. Не искам да живея без топлия ти дъх. Без аромата на презрели смокини. Без сака с мръсни дрехи след поредния уикенд на морето. Без ръцете му, които все шарят по роклята ми и все намират отнякъде пролука към някое голо рамо.

Август, почакай. Не бях подготвена да свършиш толкова бързо. Пропуснах толкова изгреви на плажа. Не можах даже ей така - да поскитам без посока в сеното и да изям няколко домата направо от корена. Още топли от слънцето. Още пълни с живот и ухание на лято.Август...
не е честно да свършваш толкова бързо. Та аз даже още не съм събрала смелост да му кажа колко ми харесва начинът, по който сутрин отпива първата си глътка кафе... Хваща чашата с две ръце, вдишва аромата, после звучно допира устни до кафето, преглъща и въздъхва. Ахххх :) Една глътка само, а сякаш е обяснение в любов за цял живот.

Август, ще ми се да продължиш поне до октомври. И още поне месец да е лято. И баровете на Градина да не затварят след седмица. И по витрините да няма палта и ботуши - уж нови колекции, а всъщност все едни и същи, година след година. Черни, сиви, кафеви....Август, не си тръгвай. Имам нужда от моята синя рокля на бели цветя. От жълтата чанта с мънисто. От банските. От джапанките с изтърканите подметки. От любовта в топлите нощи, в които с него спим чисто голи и не се завиваме даже с чаршаф, а когато се докоснем сме така топли ... така летни, така истински.


Август! Почакай. Имам да ти казвам нещо. Мисля си го поне от юли, но ... все не събирам смелост. Обичам те. Обичам те, лято. Обичам онзи срамен момент, в който аз се прибирам от бара, а на плажа вече има хора. Обичам сутрините, в които още преди да си измия зъбите,  хващам телефона, преглеждам всички снимки от вечерта и изтривам 99% от тях. Преди да ги изтрия, ги гледам отново. Усмихвам се. Било е хубаво. Толкова хубаво, че не бива никой да разбира.

Август... толкова много не си казахме с теб. Толкова спомени ми открадна. И толкова много истории с щастлив край.Хайде де! Не искам толкова много. Само да сме аз и ти на палубата. Ти да пиеш от любимото си уиски и да ми четеш стихове, после да ме целуваш и след това да ми казваш: Искам пак :) А аз да кокетнича, да се правя на ощипана, да ти изпивам уискито от чашата и накрая да си призная....

Обичам те. Толкова много. Август. Не мога без теб.

Август, ще ми липсваш. Чакай ме. Ще дойда пак. Догодина. Все същата. Пак ще сляза по стълбите на бара край морето. И пак ще е вълшебно. И пак ще бъдем двамата. Само аз и лятото. Лятото на топлите обещания.

 

Ивана Петрова

Коментари

16 голяма
  01 септември 2022 | 16:32 отговор
 

голяма жега това лято. аман от жеги.

 
15 МЪЖ
  01 септември 2022 | 04:49 отговор
 

БРАВО!!!!!

 
14 Сузи
  31 август 2021 | 15:30 отговор
 

Красиво и докосващо душата! Топли спомени от лятото... Всеки има нужда от тях, нищо, че някои не си го признават.

 
13 :D
  29 август 2020 | 13:08 отговор
 

Ъъъъ,това излиянието на някоя незадоволена малолетна порноктриса,която току що е разбрала,че е изчукала режисьор на анимационни филми ли е? Даже и за такова,звучи прекалено лигаво и гнусно...!!!

 
12
  31 август 2019 | 17:56 отговор
 

 
11
  31 август 2019 | 16:28 отговор
 

Претоплена манджа от миналата година.

 
10 Просто жена
  30 август 2019 | 21:36 отговор
 

Хубаво, топло, истинско, написано с чувство и усещане за красота. Дава ми надежда, че не всички млади хора са се превърнали в синтетика.

 
9
  30 август 2019 | 11:36 отговор
 

Това за Август Попов ли става дума... ужас, толкова е лигаво, пенливо, пренавито, безумно наивно и абсолютно безсмислено; отврат! бляк :( дано никога в живота си не среяна авторката на този бълвоч

 
 
30 август 2019 | 21:32

Това показва колко различна емоционалност и вкусове имаме всички хора. Затова има сродни души в света и е много хубаво, когато се срещнат.

 
30 август 2019 | 21:33

Като братя.

 
02 септември 2019 | 13:02

това показва възрастовия диапазон на читателите тук; странното е колко зрели хора са проточили лиги по този презахаросан сметанов облак; и благодаря за адекватната реакция (а на детето-автор препоръчвам да се върне да си го прочете след 6 месеца, без лоши чувства, всички сме повръщали от ранните си "любовни" излияния)

8
  30 август 2019 | 11:14 отговор
 

Предпочитам есента и зимата, дават повече уют и домашна топлина. Мразя жегите. А и не се разделям с мъжа до мен в края на месеца ;)

 
 
31 август 2019 | 01:55

Обикновено много нервните хора не се чувстват добре на топло.

7 Гост
  30 август 2019 | 08:35 отговор
 

толкова е красиво и толкова е истинско, браво на авторката!

 

Добави Коментар

Най-четени