Автор
Весела Георгиева

Аз го обичах, той ми взе всичко. Истинската история на една измамена жена!

Откакто социалните мрежи заместиха до голяма степен реалните ни срещи, измамите станаха още по-лесни. Всички знаем за онези измислени герои в сайтовете за запознанства, които първо ни предлагат приятелството си, а после изведнъж се оказват в беда и искат да им "услужим" с прилична сума, за да се спасят. Разбира се, в името на любовта.

И тази история, която сега ще споделим с вас, се е случила пак заради любовта. Ама те нали казват, че е сляпа... И лесно се лъже.

Та един извислен бизнесмен успял да вземе 36 493 лева от пловдивчанка, с която се запознал в интернет. Историята е съвсем реална, пише "Монитор".

Мъжът, чиито инициали са А. К., вече е подсъдим. Но как се случило всичко?

Мъжът, който е родом от малко градче до Пловдив, от края на март до средата на юни 2018 г. е заблуждавал онлайн приятелката си пловдивчанката, че се нуждае от различни суми пари, златни предмети и мобилни телефони. Когато тя нямала финансова възможност да му „помогне“, взимала пари от майка си, баща си и своя приятелка. През цялото време мъжът обещавал да върне „заемите“, защото бизнесът му бил проспериращ.

Подсъдимият и пострадалата жена се свързали, чрез интернет сайт за запознанства. Двамата започнали първо да си пишат, като мъжът се представял с чуждо име и твърдял, че притежава охранителна фирма, което нямало нищо общо с действителността.

Постепенно се сближил с пострадалата и започнали да се виждат - всеки ден. При една от срещите им той споделил мило, че има бизнес отношения с богат чужденец, който имал намерение да развива дейност в България и трябвало да му оборудва офис с най-скъпата техника и обзавеждане. После я излъгал, че му е необходим скъп мобилен телефон, друг път, че му е необходимо да събере сума от 10000 лв. за лечение на дете на негов приятел в чужбина.

Лъжите следвали една след друго - коя от коя по-солени...

Жалвал се, че поради срещите си с нея е прекратил договор с охранявано от фирмата му лице итрябвало да заплати неустойка в размер на 13 000 лв., После й обяснил, че е иманяр и че за да заработи металотърсача му е необходимо определено количество злато.

Всеки път жената му се връзвала и му осигурявала исканите пари.

Разбира се, той така и не върнал така наречените заеми. И тя най-накрая осъзнала, че е жертва на измама. Подала жалба в полицията. Разследването установило , че историите, разказвани от мъжа, не са истина, и са били само и единствено с цел да вземе пари от наивната пловдивчанка.

Мили дами, любовта не се измерва с пари, не го забравяйте. И ако някой ви иска нещо в замяна на своята компания и ласки, бъдете нащрек. Измамници дебнат отвсякъде. Особено в сайтовете за запознанства.