Вече ви споделихме, че имаме нов член в екипа си, с когото имаме удоволствието да споделяме ежедневието си в продължение на една седмица.

Той е от семейството на Chevrolet, а неговото име е Cruze. Слоганът на колата гласи „динамичен автомобил за активен начин на живот“, затова решихме да го включим в един наш натоварен ден и да проверим дали ще издържи на ритъма ни.

Главната редакторка на нашето издание получи възможността да тества комби версията на Cruze, което тя възприе като лично предизвикателство за себе си, тъй като досега беше свикнала да се справя с габаритите и предизвикателствата на малки „дамски“ коли.

Ето какво сподели тя за него: „Обожавам малките, динамични и спортни коли, които те карат да се чувстваш пъргава дори в софийските задръствания. Затова щом разбрах, че ще тествам автомобил от по-големия клас приех предизвикателството с доста интерес. Приключението усили интензитета си, щом видях автомобила и разбрах, че е комби. Представителят на Chevrolet предложи да го изкара за мен от тясното място, на което беше паркиран, защото явно е видял удивения ми и невярващ поглед, но щом се качих в автомобила се почувствах като у дома си. Притеснението ми за пъргавостта му пък изчезна веднага щом заедно „стъпихме“ на бул. България и полетяхме в посока към офиса. На мнение съм, че един автомобил трябва да те кара да се усмихваш както с външния си вид, така и с поведението си на пътя. Е, след първата ни среща с Cruze, определено имаше за какво да се усмихвам. Преимуществото му е, че може да „функционира“ както като семейна и просторна кола, така и в качеството си на автомобил със спортно излъчване. Сега ще ви представя един мой ден, заедно с Cruze, надявам се да ви бъде интересно и да се забавлявате.“

Както вероятно се досещат хората, които ме познават, денят започна с леко закъснение от моя страна, поради което се наложи да се лакирам в чисто новия автомобил, определено ми се получи доста лесно и бързо и веднага открих перфектния тайник за козметика.



Като за начало реших да включа ECO системата, която пести гориво в задръствания. Тя гаси автомобила в момента, в който спре да се движи и го пали в момента, в който натиснете съединителя. Някои хора я намират за изнервяща, а аз реших да я възприема като интересно допълнение, което ме забавлява. Освен това е толкова безшумна, че вероятността да не ви направи впечатление е доста голяма.

Откровено мога да споделя с вас, че сутрешното задръстване може да се превърне в приятно предизвикателство, ако имате на разположение цял автомобил за разучаване. Обожавам да слушам силна музика докато шофирам, затова се бях приготвила с флашка с любими парчета. Оказа се, че в подлакътника на автомобила можете да си организирате цял мултимедиен свят, а щом установих, че и любимото ми Go pro се побира в него, вече наистина бях доволна.



След като се повозих подобаващо и изненадващо за мен успешно успях да премина с огромния автомобил по тайния, тесен и криволичещ път, който използвам, за да избегна задръстването на бул. Евлоги Георгиев, се стигна до поредното предизвикателство – паркирането! Chevrolet Cruze е снабден с камера за задно виждане, която е изключително удобна и направи дори първия ми досег с паркирането на автомобила доста любопитен и приятен. Тя се активира в момента, в който включите на задна предавка, а щом завъртите волана ви показва траекторията, в която ще се движи автомобила, щом натиснете газта. Хубавото е, че пресмята и разстоянието до бордюра и ви предупреждава дали ще го закачите, което си е изключително важно, предвид страхотните черни джанти, с които се фука Cruze.



Щом влезнах в офиса, всички колеги ме нападнаха с въпроси за колата и нямаше как да не им я покажа, да не ги повозя и да не им дам едно кръгче. Всички слизаха с усмивка на уста и с кратките, но изчерпателни думи: „Много е яка!“.



За обяд реших, че няма как да не излезем с новата кола и се отправихме на пътешествие до любимата ни пицария. Резултатът бе "къстъм мейд" пица "Маргарита" с огромно количество рукола.



Щом се завърнахме в офиса, слухът за новия Cruze беше придобил застрашителни размери и трябваше да повозя още няколко колеги, което ми беше изключително полезно, защото събрах още няколко мнения, от сорта на: „много е изпипан“, „коженият салон е страхотен“ и „джантите и цвета са невероятни“.

Нямаше как да не използвам автомобила в мола и тъкмо се каних да се отправя натам, за да се сдобия с кецовете, за които мечтая от зимата насам и получих предложение от футболния отбор на фирмата, на което нямаше как да устоя. Както, вероятно знаете Woman.bg си има по-голям и доста атлетичен брат – Sportal.bg, затова и нашите колеги често участват в различни футболни турнири, а два пъти седмично тренират за удоволствие. По стечение на обстоятелствата един от тях си беше забравил ключа от колата в свой приятел и нямаше кой да закара половината играчи – перфектна възможност да тестваме „вместимостта“ на Круз-а. Накачюлих четирима от тях в комбито и, както вероятно се досещате, започнаха възгласи подвиквания и различно коментари относно шофирането ми.

След като успешно доставих „пратката“ на терена и пожелах успех на момчетата, най-после можех да тествам колата към една от любимите ми дестинации – мола. Работният ден приключи удивително приятно, освен чисто нова кола вече имах обувките, за които бях мечтала от няколко месеца насам. Нямаше как, заедно с Круз-а, да не се отправим на шумно женско парти ...



За края на вечерта историята мълчи ...