Баба от Небраска роди собственото си внуче и това не е първоаприлска шега, а съвсем реална новина. 61-годишната дама e дала живот на момиченце, което кръстили Ума Луиз. Жената сама предложила да стане сурогатна майка на детето, тъй като синът ѝ Матю не би могъл да създаде семейство по естествен път с партньора си Елиът. Когато хомосексуалната двойка решила, че е време да има наследник, получили предложение от майката на Матю да им помогне. Тя проявила истинско отношение и направила онова, което ще ощастливи сина ѝ.

„Изобщо не се поколебах, това е естествен майчински инстинкт“, сподели пред медиите 61-годишната дама.

Жената била оплодена чрез инвитро процедура, а донор на яйцеклетките била 26-годишната сестра на Елиът. Всичко минало благополучно и бабата забременяла още от първия път, след като преминала специално хормонално лечение. Лекарите са сигурни, че бързото забременяване се дължи на факта, че 61-годишната жена е в отлична форма и води добър начин на живот.

View post on Instagram
 


„Когато си гей и искаш да създадеш семейство, трябва да знаеш, че това ще се случи по необикновен и специален начин. Съществуват много уникални възможности, които ти дават шанса да го направиш. Със съпруга ми сме изключително благодарни за целия процес, който премина успешно и за това, че нашата малка Ума и баба ѝ са тук и са добре. Целият екип показа чудесен баланс между професионализъм и съчувствие. Сега остава само да се наслаждаваме на момента“, споделя самият Матю.

Четете още: За да имате късмет през годината, трябва да излъжете поне веднъж!