Усмивка с ярко бели зъби е ключов фактор за намиране на нова работа и дори за първа среща, установи британско допитване.

Хората с бели зъби изглеждат по-успешни и добри в работата, по-привлекателни и дори с пет години по-млади, показва допитването.

Повечето британци искат зъбите им да са с два нюанса по-бели, а 75% от зъболекарите твърдят, че жълтите зъби са най-големият проблем за усмивката на жителите във Великобритания.

Допитването установило отношението на над 2000 британски мъже и жени към белите зъби, както и това на водещи зъболекари.

Близо една трета от мъжете смятат, че бели зъби показват богатство и висок социален статус и удвояват възприятието, че човекът е учил в частно училище или в университет.

Освен това усърдното миене на зъбите е от точно такава важност в битката с възрастта като използването на серуми и кремове против бръчки. Изследването, осъществено от марката Oral B, показва, че белите зъби подмладяват с пет години и увеличават привлекателността с 20%.

На любовна среща лошият дъх и жълтите зъби отблъскват най-много, побеждавайки пъпките и лошата коса, а мъжете се тревожат повече от лошите зъби отколкото от оплешивяването, пише агенция БГНЕС.