Автор
Люблена Папазова

Биологичната майка на Нети разкри защо я е изоставила

Биологичната майка на актрисата Антоанета Добрева-Нети даде първото си телевизионно интервю за предаването „Търси се” и обясни защо е решила да изостави първородното си дете. Баща й Петьо Кръстев, артист в Плевен пък сподели пред bTV, че буквално бил изумен от красотата на истинската родителка на Добрева Джилда. „Като я видях, направо ми паднаха пломбите, беше една от най-хубавите българки”, спомни си той. Двамата имали кратка връзка, а детето им било заченато точно на Нова година. "На Нова година се случи това, което е трябвало", разказа Джилда, която удивително прилича на известната си щерка. След празника, Петьо Кръстев спрял да я търси и да й се обажда. Тя пък не настоявала да се чуят. Не знаела, че е бременна, защото имала цветна бременност.

"Тогава нямаше място за дете от извънбрачна връзка”, обяснява биологичната майка, която родила Нети в Плевен. Била убедена от лекарката си да остави за осиновяването бебето, защото двама много стабилни професори от София вече няколко години чакат за здраво бяло новородено. Това били осиновителите на Добрева, които вече са покойници. Осиновителят й бил загубил дъщеря с името Антоанета, затова избрал да кръсти и новото си дете със същото име. Точно смъртния акт на първата Антоанета намира Нети и така разплита цялата семейна история, достойна за роман. Нети е останала в дом за деца в Плевен едва на 6 месеца, преди да я осиновят, а наскоро го посетила отново като част от кампанията по превенция за изоставянето на деца. „Няма как да го помня, но още с влизането си знаех, че съм била тук и преди”, разказа изключително развълнуваната актриса.

С Джилда, която от години живее в Германия, се чула за първи път по телефона и веднага разбрала, че е открила истинската си майка, защото гласовете им си приличат напълно. На баща си казала по време на курорт във Варвара, тъй като той от години е част от компанията, с която Нети и мъжа й Дони почиват на морето. Той пък съобщил на сестра й Александра Кръстева, водеща по bTV, с която двете веднага си допаднали. Кръстева научила по телефона от татко си, че има сестра. "В един момент ми каза, че сестра ми е Нети. Тук загубих ума и дума", разказа водещата.

Четете още: Нети случайно откри, че е осиновена