Автор
Woman.bg

Блясък, интрига, вдъхновение, абсурд и много хубава музика на "Грами"

Събитието, което световната музикална гилдия очаква месеци наред, вече е факт – наградите „Грами“. И тази година те бяха съпроводени от цял куп интересни случки от света на изкуството, включително и прецеденти в историята на шоуто. Имаше блясък, имаше и абсурд, имаше интрига, имаше вдъхновение и много, много впечатляваща музика, изпълнена на живо. Нека първо обърнем внимание на някои от изпълнителите, които получиха така желаното грамофонче.

Тази година Карди Би бе погалена от съдбата и най-вече от музикалната гилдия, тъй като получи наградата за най-добър рап албум за „Invasion of Privacy”. Тя е първата жена в историята на наградите „Грами“, която получава отличието.



В категорията за най-добър нов артист бе отличена световната любимка Дуа Липа, за която 2018-а бе ударна.

Лейди Гага и Брадли Купър също бяха отличени, заради докосващите им изпълнения в „Роди се звезда“. Те получиха наградата за най-добър дует с песента „Shallow”. Певицата излезе сама на сцената, за благодарствена реч, а в същото време Брадли бе от другата страна на океана, където присъства на наградите БАФТА. Лейди Гага получи най-желаната награда и в категорията за най-добро солово изпълнение.



Имаше и отличие, дадено посмъртно. То бе в категорията за рок музика и беше присъдено на Крис Корнел.

Церемонията беше белязана от много трогателни и бляскави моменти. Тя бе открита от Алиша Кийс, която се изяви като водеща на събитието. В началото на вечерта певицата покани на сцената и Лейди Гага, Джейда Пинкет Смит, Дженифър Лопес и...изненадата на вечерта – Мишел Обама!

Появата на първата дама беше изключително трогателна за публиката, тъй като никой не очакваше, че тя ще се качи на сцената. Тя не пропусна да изнесе и докосваща реч, с която да окуражи музикалната гилдия:



„Независимо дали слушаме кънтри, или рап, или рок музиката ни помага да изразяваме себе си – и успехите, и паденията ни, надеждите и радостта ни. Тя ни позволява да чуем другия и да го поканим в нашия свят. Музиката е начинът да бъдеш свободен“.

Друг интересен момент, свързан с наградите „Грами“ беше отсъствието на поп сензацията Ариана Гранде. Гласовитото миньонче не се появи на церемонията, за да получи първото си грамофонче. Тя бе наградена с приза в категорията за най-добър вокален албум, но не удостои церемонията с присъствието си заради скандал с организаторите на шоуто. Вместо това, Ариана неспирно публикуваше постове в социалните мрежи и когато обявиха нейното име, не пропусна да благодари за отличието. Също така сподели и няколко снимки с уникалната рокля, с която вероятно щеше да се появи на червения килим.

View post on Instagram
 


Наградите бяха белязани от още един голям прецедент. За първи път статуетката за най-добър запис бе дадена за хип-хоп песен. Тя отиде в ръцете на Чайлдиш Гамбино за парчето „This is America”.

А сега нека се спрем и над най-интересната част. Кои бяха отличничките по стил на червения килим и кои по-скоро заложиха на абсурда и загубиха?

Без съмнение, Лейди Гага знае не само как да бъде скандална, но и как да бъде изключително стилна. Тя определено бе от уникално изглеждащите дами на вечерта!

Що се касае до Карди Би, може да се каже, че изборът ѝ на тоалет провокира противоречиви реакции в нас. Както обикновено, тя е заложила на нещо пищно, впечатляващо и разбира се много бляскаво. Тоалетът ѝ е дело на Мюглер, а моделът е от 1995 г.



Кейти Пери пък беше повече от смела. Тя заложи на искряща розова рокля с необичайна кройка, която по-скоро напомня сватбена торта.

Но не можем да отречем, идеята е оригинална.

Кайли Дженър предизвика много противоречиви реакции, а изданието „Дейли Мейл“ я обяви за модната издънка на вечерта. Тя заложи на широк розов гащеризон с интересни ръкави.



Този път Майли Сайръс пък бе изключително обрана в модния си избор. За „Грами“-тата певицата облече широк черен костюм, състоящ се от огромно сако, разкриващо щедро деколтето ѝ и панталон тип чарлстон.



А коя е тази изискана дама? Мелания Тръмп? Съвсем не – това е Дженифър Лопес, която много напомня визията на първата дама. Джей Ло предпочете да не подчертава стройната си фигура, но за сметка на това бе наистина стилна и някак изискано бляскава.

Четете още: Лейди Гага ще раздели Брадли Купър и Ирина Шейк?