Автор
Woman.bg

Богатите също плачат – милионери, изгубили семействата си

Човешката мъка е като черна дупка, в която потъват минали заслуги, огромни банкови сметки и слава, оставяйки място само за непоносимата душевна болка.

Скръбта сполита хората, без да подбира, като не подминава и най-богатите.

Какъвто и да си – прочут магнат, популярен актьор или известен политик – човешкото страдание е еднакво за всички. Когато те сполети трагедия, ти изведнъж осъзнаваш, че със загубата на близките ти хора губиш и смисъла на живота си.

Милиардерът Андерс Холк Поулсен

Датчанинът Андерс Холк Поулсен е един от най-богатите хора на планетата. Той е преуспял, умен, обожава семейството си и жена си. Винаги се старае да зарадва близките си, без да жали сили и средства за това. Неотдавна Андерс заедно с децата си си поставя една благородна цел – да възроди дивата природа в Шотландия. За да го постигне, милиардерът изкупува огромно количество земя. Сплотеното семейство си прави смели планове за бъдещето, без да подозира, че отвъд стените на старото имение Константинсборг в Дания ги дебне ужасна заплаха.

View post on Instagram
 

През април тази година семейството на Андерс заминава с частен самолет за Шри Ланка, за да празнува там Великден. Te шумно и весело се настаняват в един от хотелите в Коломбо, без да подозират, че утрешният ден ще е помрачен от мъка. Поредицата терористични атаки, организирани на острова, застигат и щастливото семейство. Три от четирите деца на Андерс загиват в резултат на взрив в хотела. Някога жизнерадостният и изпълнен с оптимизъм баща е сломен от мъка. Оплаквайки заедно с жена си своите деца, той и до ден днешен не може да се примири със случилото се.

View post on Instagram
 


Политикът Джоузеф Байдън

Джоузеф Байдън, бивш вицепрезидент на САЩ, прочул се като изкусен политик, дълго не може да дойде на себе си след трагедията, която сполетява семейството му. През 1972 г., в навечерието на Коледа, жена му и дъщеря му загиват в самолетна катастрофа, а оцелелите му синове получават тежки травми.

По-късно Байдън признава, че тогава сякаш някой затваря очите му за околния свят. Той е категоричен - единственото усещане е за силна болката от ужасната загуба, която не може да бъде излекувана. По думите на самия Байдън в моменти на отчаяние той неведнъж се е замислял дали да не сложи край на живота си. Само любовта към синове му и чувството за дълг към тях го възпират.

Но бедите за Джоузеф не спират дотук, защото през май 2015 г. синът му Бю умира от рак на мозъка. Сълзите по лицето на известния политик шокират цяла Америка. Влиятелният човек от Белия дом се оказва човек като всички останали – страдащ и скърбящ за близките си.

View post on Instagram
 


Актьорът Пиърс Броснан

Пиърс Броснан, неотразимият Джеймс Бонд, се смята за един от най-популярните холивудски актьори.

Световната слава и измерваните в милиони хонорари са ежедневие за него. Освен в екшъни и трилъри актьорът участва и в драми – но едно е да играеш дълбоки и трагични образи и съвсем друго е да страдаш в реалния живот. Историята на любовта на Броснан и австралийската актриса Касандра Харис е изпълнена с нежност и взаимно обожание.

Но щастието им се оказва крехко. Бедата ги застига неочаквано - на Касандра ѝ откриват рак на яйчниците. Пиърс е постоянно до любимата си, не я оставя сама дори и за час, но за съжаление болестта се оказва по-силна.

Касандра си отива от този свят на 43-годишна възраст и тази загуба едва не подлудява Броснан. Той обаче все пак се взима в ръце, фокусирайки цялото внимание върху децата си… докато съдбата не му нанася поредния удар – от наследствена болест умира Шарлът, дъщерята на Касандра от предишен брак.

Болката на Броснан е неописуема, защото, както сам признава, винаги е обичал Шарлът като свое собствено дете.

View post on Instagram