Богдана Карадочева:Не съм забравила, но съм простила

27 септември 2021 | 08:17
4175
3
Булфото
3

„Не съм забравила, но съм простила“. С тези думи Богдана Карадочева представи автобиографичната си книга “Безнадежден случай“, в която заедно с мъжа си Стефан Димитров описват най-важните моменти от живота си. Карадочева има предвид един от най-тежките периоди в живота си, когато губи баща си, обявен от комунистите за крупен фабрикант в концлагер, а децата в училище й се подиграват като дъщеря на „враг на народа“. Тогава Стефан, който също учи в нейното школо, застава до нея и я брани с обяснението, че той пък няма майка. Двамата се събират много по-късно, след като Карадочева вече два пъти е минала под венчило.

От втория си брак певицата има син, който е единствения й наследник. Преди да роди обаче тя губи едно дете. Прави спонтанен аборт в четвъртия месец, но след три години отново забременява. Затова отказва главна роля в игрален филм на Васил Мирчев и серия концерти с Вили Казасян в Токио. Двамата й внуци, децата на Лъчезар, бяха на представянето на книгата в София, а баба им им посвети песен, в която разказва, че когато играе с тях, се чувства най-щастлива и за „нищо не й пука“.

Сред другите уважили събитието бе кметицата Йорданка Фандъкова, дует „Ритон“, Васил Найденов, Кристина Димитрова и бившият й мъж агент Тенев. Безнадежден случай“ носи заглавието на едноименното стихотворение от Миряна Башева, превърнало се в емблематична песен от репертоара на Богдана Карадочева. Книгата обаче се състои от две части: първата е биографичният разказ на самата певица, а втората – на Стефан Димитров. В нея намира място и негова новела.


В страниците на „Безнадежден случай“ ни очакват още незабравими срещи и спомени за Георги Минчев, Лили Иванова, Емил Димитров, Стоянка Мутафова, Васа Ганчева, Михаил Белчев. Включва и близо 200 снимки, някои които публиката вижда за първи път.

Четете още: Орлин Горанов:Дъщеря ми ми липсва

Още по темата

Коментари

3 Бивш от НСГП
  27 септември 2021 | 11:27 отговор
 

Папазова, че питаш ли я тая бабичка богдана с ква под пожизненио минимум пенсия е.

 
2 Бивш от НСГП
  27 септември 2021 | 10:42 отговор
 

Папазова, че бабче, че питаш ли Бодурова с ква пенсия живее.

 
 
Бивш от НСГП
27 септември 2021 | 11:24

Папазова, че моя биологичен пастрок е 50-ти набор, па я през 2002г. започнах у Системата на МВР, па биологичнио пастрок веке ке се бе пенсионирал. Ке да живее ДМЗ-ЛЕНИН у Перник.

1 Бивш от НСГП
  27 септември 2021 | 10:40 отговор
 

Папазова, че бабче, че не взимаш ли веке няква пенсия или публикуването на статии у сайто за истинската жена ти е като надомна работа и допълнителен доход.

 

Добави Коментар

Най-четени