Автор
Woman.bg

Бриджит Макрон отново бе обявена за грозница

Не всеки политик, извоювал си позиция на световната сцена, може да се похвали с красавица до себе си. Например когато Доналд Тръмп стана президент на САЩ, съпругата му Мелания се превърна в една от най-коментираните дами в глобален мащаб, именно заради невероятната си осанка и хубост.

Има обаче двойки, на които светът гледа по-скоро с насмешка. Такъв е случаят на президента на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит. Една от причините за това е фактът, че двамата имат огромна възрастова разлика в полза на Бриджит. Първата дама съвсем спокойно би могла да бъде майка на съпруга си. Но в медийното пространство се появяват и изказвания от други политически фигури, които критикуват външния вид на г-жа Макрон.

Съвсем наскоро президентът на Бразилия например подхвърли, че съчувства на Еманюел, като намекна че Бриджит съвсем не е красавица. Това се случи чрез публикация във Фейсбук, която малко след като предизвика огромно възмущение, бе изтрита. Чувствайки се неудобно от прекалената си прямота, бразилският президент заяви, че няма грозни жени, а само неподходящи ъгли, през които да бъдат гледани.

Тази сутрин пък научихме, че бразилският министър на икономиката Пауло Роберто Нунес Гедес е подкрепил президента. Той обаче използва далеч по-директен език, като заявява: "Президентът го каза и това е истината. Тази жена наистина е грозна."

В крайна сметка обаче ще се окаже, че нападателните коментари към външния вид на Бриджит Макрон са били единствено политическа игра. Все пак, те са направени в разгара на конфликт между Бразилия и Франция във връзка с пожарите, избухнали в Амазония.

Четете още: Кристоф Ламбер оглавява журитo на CineLibri 2019