Автор
Роси Кацарова

"Чешката Мелания Тръмп", която има милиарди, но живее скромно

Днес обръщаме поглед към Моника Бабиш – красивата половинка на министър-председателя на Чехия, която привлече вниманието на световните медии на срещата на върха, състояла се в неделя в Париж.

На събитието по повод 100-годишнината от края на Първата световна война присъстваха редица държавни лидери, но въпреки това фотообективите сякаш следяха само красивата половинка на Андрей Бабиш.

Не сте чували за нея досега?
Наричат я "чешката Мелания Тръмп" заради изящната ѝ визия. Приликите обаче не се изчерпват само дотук. Много медии се обединиха около тезата, че медийният магнат, милиардер и отскоро премиер Андрей Бабиш е личност, силно напомняща на Доналд Тръмп и дори го нарекоха – "двойника на Тръмп" в сърцето на Европа.

Но да се върнем на красивата Моника, която е живото доказателство, че зад всеки успял мъж стои една силна жена.

View post on Instagram
 

Моника се ражда на 14 юни 1974 година в малкото градче Литомержице, намиращо се на 70 километра от Прага. Детството на настоящата половинка на Бабиш е трудно. Баща ѝ загива в автомобилна катастрофа, когато тя е само на пет години. А вторият мъж на майка ѝ има психологически проблеми и скандалите в дома на невръстната все още Моника са всекидневие.

Пастрокът ѝ дори я малтретира физически, затова момичето се изнася от семейния дом при първа възможност, като разкрива в интервю, че и до ден днешен избягва контактите с доведения си баща.

View post on Instagram
 

Моника завършва техникума по икономика в родния си град, но за съжаление на майка си не продължава образованието си, а се омъжва за ученическата си любов и то когато е само на 19.

Бракът им обаче не е успешен и в семейния им дом няма и помен от страст и привличане. Двамата съжителстват като брат и сестра близо година или по-конкретно до момента, когато Моника среща Андрей.

Тогава тя е на 20, а той точно с 20 години по-възрастен, женен и с две деца. "Бракът му не вървеше. А с моят съпруг не ни свързваше нищо освен детските години, прекарани заедно", искрена е Моника в интервю, което дава неотдавна. На Моника не ѝ трябва много, за да вземе решение да прекрати брака си и на 21 години да заживее с Бабиш, който от своя страна също се развежда.

Майката на Моника е твърдо против съжителството на дъщеря си с Андрей и първоначално отношенията с наследничката ѝ са силно изострени. Когато русокосата дама ражда момиче на име Вивиан от Бабиш обаче, отношенията с майка ѝ се подобряват и тя най-накрая приема връзката на дъщеря си със значително по-възрастния от нея мъж.

Днес Вивиан е на 18 години, а Моника и Андрей са горди родители и на момче на 14 на име Фредерик. И въпреки че двамата са заедно от повече от 20 години и имат две деца, мнозина все още си позволяват да определят жената на чешкия премиер като жена-трофей. Причината – тя е руса, красива и значително по-млада от Бабиш. Но истината е, че Моника е много повече от просто жена с красива външност, с която някой да се хвали пред приятелите си.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Въпреки огромното състояние на мъжа си Моника работи. Тя се занимава с интериорен дизайн, макар че няма висше образование в областта. Но талантът ѝ в сферата на вътрешното обзавеждане е впечатляващ и тя бързо си намира клиенти.

Половинката на министър-председателя е отдадена и на дейности в помощ на обществото, като тя дори основава фондация за подкрепа на самотни майки, защото както признава в едно интервю – "Никой не се грижи за тях, а животът им е толкова труден."

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Факт, който няма как да бъде подминат, е и желанието на Моника със семейството ѝ да водят пестелив начин на живот. Тя е категорична, че лъскавият лайфстайл никога не я е блазнел, затова и днес въпреки милиардите, с които разполага, тя живее като домакиня от средната класа в Чехия. Сама готви за семейството си всеки ден, а не използва услугите на готвач. Освен това семейство Бабиш не посещава екзотични дестинации или лъскави курорти. А когато лети, не го прави с частен самолет, а с икономична класа.

View post on Instagram
 

Моника е искрена, че притежава дизайнерски произведения в гардероба си, но ги облича само за официалните събития, на които придружава мъжа си. В ежедневието си залага на спортно-елегантни тоалети, които допълва със семпъл грим.

View post on Instagram
 

Единственото изключение от принципите си да живеят като скромно семейство Андрей и Моника правят миналата година, когато след 23 години заедно решават да минат под венчилото. Сватбата на двойката е наистина пищна, с няколкостотин гости и според чешките медии струва солидна сума. Колко точно младоженците не споделят. Но утешителна награда за любопитните са снимките, които Моника качва от щастливото събитие в профила си в социалната мрежа Instagram.

Интересно ни е да разберем, дами, мислите ли, че Моника заслужава приза "чешката Мелания" и допада ли ви половинката на Андрей Бабиш?

View post on Instagram