Автор
Ива Петрова

ЧРД на Марион Котияр, която пребори ужасна трагедия, но и откри път към щастието

Гледайки това очарователно момиче със сияещи очи, трудно бихме повярвали, че Марион Котияр е преживяла истинска трагедия. Но тя ѝ се е случила. Дълго време след това красивата актриса тъне в депресия и отчаяние. Тъгувайки по любимия си човек, дори не си е представяла, че ще се появи някой, който да може да я спаси.

Котияр си спечели международна слава с филма „Такси“ на Люк Бесон – образът ѝ на Лили Бертино беше толкова очарователен, че никой не се съмняваше в блестящото бъдеще на Котияр. И сега, когато тя отбеляза поредния си рожден ден - днес, на 30-ти септември, носителката на „Оскар“, няколко награди „Златен глобус“ и „Сезар“ става на 44 години, Марион отново покорява сърцата ни с хубавата си усмивка, без да изглежда ни най-малко остаряла. Впрочем в едно интервю известната французойка смело признава, че не се страхува от момента, в който няма да е в първа младост.


Днес хубавицата може с пълно право да каже, че е получила от живота всичко, за което би мечтала една жена. Тя има семейство, любящ съпруг, две деца, голям апартамент с изглед към океана – и невероятно душевно спокойствие, граничещо с идилията. „Всъщност аз бих могла да живея само от любов“ – в тези думи на звездата се крие един особен смисъл. Марион винаги е била истинска французойка – чувствена и чаровна жена, способна да подари на любимия си невиждано щастие. Но тази жертвоготовност и душевна добрина са изиграли съдбовна роля в живота ѝ.

Запознанството ѝ с френския актьор Жулиен Расам, още преди участието в „Такси“, преобърнало света на Марион Котияр.
Той бил първата ѝ пламенна любов, в която актрисата едва не изгоряла. Жулиен бил красив, талантлив и умен. Използвал всичките си връзки в света на киното (а семейството му е пълно с известни режисьори и сценаристи), за да помогне на любимата си да се реализира. Жулиен бил сигурен, че Котияр има изключителен актьорски талант. Момичето било поласкано от похвалите му и му се доверявало все повече. Скоро Марион не си представяла живота си без Жулиен и била готова на всичко за тази любов. Но безоблачното щастие на двойката се сринало до основи – като началото на тази разруха положил самият Расам. Той се пристрастил към забранени вещества, откъдето започнало падението му.


Смъртта на майката на Жулиен се отразила пагубно на психическото му състояние. Той с маниакално упорство съсипвал живота си. Нито любовта на Марион, нито нейните страдания и опити да му помогне не му подействали. През 2000 г. той се хвърлил от прозореца на висока сграда и останал пълен инвалид. Грижейки се за любимия си и леейки горчиви сълзи, Марион се надявала Жулиен все някога да преодолее своя кошмар. Но дори и в инвалиден стол Расам не се отърсил от мисълта да се самоубие, сякаш някакви вътрешни демони го тласкали към смъртта. В крайна сметка две години по-късно той повторил опита си – този път успешно.

Марион била съсипана от мъка, изпаднала в отчаяние и не виждала изход. Събрала си набързо багажа и заминала за Гоа, за да се опита да успокои някак душата си край океана. Не си и помисляла да се върне към предишния си актьорски живот, но една случайност я изкарала от бездната на отчаянието. Във Франция я убедили да участва във филма на режисьора Ян Самюел „Детски игри“. На снимачната площадка си партнирала с Гийом Кане – бивш жокей, впоследствие актьор и продуцент на филмите си. Това бил знак от съдбата, че животът на Котияр ще поеме по пътя към щастието.

Минали няколко години, докато Марион и Гийом се влюбят и създадат истинско семейство, в което да няма място за униние и лоши очаквания. Именно такова щастие е заслужила с търпението и добрината си очарователната Марион Котияр!

Четете още: Как Марион Котияр се сдоби с тези сочни устни?