Автор
Кристина Кирова

Да обичаш Пабло Ескобар: За изнасилванията и аборта в изоставен двор

Да бъдеш съпруга на най-големия наркобарон в световната история може би е трудна задача, но да бъдеш негова вдовица сигурно е още по-трудно. Преди няколко години Виктория Хенао направи зловещи разкрития около живота си с Пабло Ескобар, които включват много насилие и дори аборт...

Тя е едва на 15 г., когато се омъжва за него. Бива изнасилена и принудена от любимия си да направи аборт година по-рано в изоставен двор. Повтаряме, тогава Виктория е на 14. С това признание вдовицата започва биографичната си книга „Моят живот и моят затвор с Пабло Ескобар“, която предстои да излезе на 15-и ноември, точно 25 г. след кончината на наркобоса. Тази зловеща тайна Виктория е криела 44 години, дори и от двете си деца – Себастиан, 41 и Мануела, 34. Винаги е мислела, че това ще е събитие, за което никой няма да научи и вероятно ще отнесе тайната в гроба си. Причината за това е, че тя не е искала да навреди още повече на имиджа на покойния си съпруг.

„Бях много млада и изобщо не бях подготвена за подобен сексуален физически контакт. След него бях като парализирана.“, разказва Виктория.

Няколко дни по-късно 14-годишната Хенао започнала да се чувства някак странно. Усещала прилошаване и общ физически дискомфорт, но дори не е предполагала, че може да е забременяла. Тогава Пабло отишъл на гости при нея, за да я види и се поинтересувал как е. Помолил я е да го придружи до дома на възрастна жена, която се намирала в отдалечен и изоставен район.

„Щом пристигнахме, дамата ме поздрави и ми каза да легна на една кушетка. Веднага след това вкара няколко пластмасови тръби в мен. Каза, че го прави като превенция. Тогава аз попитах „Превенция за какво?“ и тя ми отговори, че вероятно съм бременна. След това ми каза да бъда внимателна с тръбите и да ги махна, когато започна да кървя. Нищо не разбирах. В следващите дни трябваше да спя и да ходя на училище с тези странни тръби в мен и трябваше да се старая майка ми да не разбере нищо. Толкова много ме болеше, но не можех да кажа на никого. Просто се молех на Бог всичко това да приключи скоро.“, спомня си с тъга вдовицата.

Тогава Виктория Хенао имала много въпроси, на които не е можела да си отговори нито е можела да зададе на другиго, дори и на най-близките си, защото религията ѝ не позволявала. През 70-те тя е трябвало да мълчи за сексуалните си контакти и аборта, тъй като те били непростим грях за църквата и табу за хората. Години по-късно съпругата на Пабло Ескобар научава, че това, което той ѝ е сторил в онзи кошмарен ден се нарича „изнасилване“ и е категоризирано като престъпление.

С годините Виктория успява да прости на Пабло и днес споделя, че най-хубавото нещо, произлязло от тази любов, изпълнена с много насилие и изневери, са двете им деца. Именно те ѝ дали силата да продължи живота си.

Виктория чува за Ескобар за първи път, когато е само на 12 г. Тогава той е на 23 г. и я ухажва усилено, прави ѝ серенади, дори се хвали с нея пред приятелите си. Връзката им започва официално година по-късно. През 1976 г., когато Виктория е на 15, двойката минава под венчилото и остават заедно, докато смъртта не ги разделя. Пабло Ескобар е убит от служител на колумбийската полиция на 2-и декември 1993 г.

Четете още: Съвети от Лиз Хърли: Как да сте секси и след 50