Автор
Ева Лъчезарова

Дай на едно момиче правилната карта и то може да завладее света

Есента вече чука на вратата ни, а аз взех твърдото решение тази година да не се поддавам на мъката по отминалото лято. Установила съм, че единственият начин да постигна това, е да действам, така че си спретнах бърз есенен списък със задачи, който едновременно да ме насочва и да ме кара да очаквам нещо с нетърпение.

Точно това е сигурната рецепта, с която всеки може да премине леко прехода между горещите плажни летни дни и по-късите есенни преживявания.

Все пак, момичета, кой би могъл да завладее по-пълноценно вашия собствен свят от самите вас? За вдъхновение можете да използвате моя кратък списък, който да допълните със собствени задачи - хайде, нека да действаме!



- Снимки за спомен: първо реших да прегледам всички снимки от изминалото лято и да си изкарам на хартия най-любимите - за спомен. Установила съм, че в противен случай те просто “събират прах” в телефона ми, а е много по-удовлетворяващо да им се наслаждавам у дома.

- Прегледах гардероба си: съвсем скоро ще дойде моментът, в който трябва да приберем някои от летните дрехи и да ги заменим с по-топли есенни. От няколко години насам обичам да си оставям по няколко летни рокли и поли, които комбинирам супер успешно с дълги жилетки и кожени якета. Този път обаче направих пълна ревизия на гардероба си и съставих списък от необходими попълнения в него. Тук дойде най-любимата ми част - пазаруването. За поредна година се убедих колко по-пълноценно и практично е да купуваш дрехи по списък, особено, ако като мен непрекъснато се изкушаваш от някоя пищна пола с апликации, която след това няма къде да облечеш...

- Направих ревизия на кухнята: за мен най-големият чар на есента са ароматите у дома - на печена тиква, на ябълки и на канела. За това реших тази година, преди старта на есента и зимата, да ревизирам домашната посуда и да подменя надрасканите тави и чиниите с пукнатини с чисто нови.



Тук са нещата, които вече успях да направя, а в следващия списък ще ви споделя какво съм планирала за следващите седмици:

- Естествен декор: имам намерение тази година да заложа на естествения есенен декор у дома, което означава, че ми предстоят супер весели дни в планината, откъдето ще събера шишарки, ароматни борови клонки и кестени.

- Нови рецепти: планирам да разуча нови есенни рецепти, които отново да ме стимулират да не унивам, че лятото си е тръгнало. Засега съм си набелязала да започна с по-леснички неща като ябълков чипс и лате с тиква и канела.

- Настолни игри и пъзели: следващата ми задача ще бъде да попълня семейната ни колекция от настолни игри и нови пъзели, за да съм сигурна, че у дома ще има какво да очакваме с нетърпение, когато навън вали и духа.

- Полезни навици за безконтактно плащане: Тази есен смятам да си създам някои полезни навици, които да направят живота ми по-качествен. На първо място - направих си дигитална карта и вече мога да плащам само с телефона си навсякъде. Дигиталният портфейл е страхотно нещо - колкото по-често плащам с моя дигитален Wallet, толкова повече се убеждавам, че този вид безконтактни плащания са много по-удобни. Добрата новина е, че в момента може да спечелим и награди като ползваме дебитна или кредитна карта Mastercard и Пощенска банка.

Всичко, което трябва да направите, за да участвате в томболата за страхотни награди с Mastercard от Пощенска банка, е просто да използвате активно картата си до 30 ноември тази година. Така автоматично участвате за един от 3 туристически ваучера за пътуване в страната и чужбина, на стойност 2 000 лв. всеки, и за един от 100 ваучера за пазаруване от emag.bg, на стойност 100 лв. Не е ли страхотно? Колкото по-често плащате с дигиталната си карта, толкова по-голям е шансът да спечелиш. Вижте още Т У К

(в материала има продуктово позициониране)