BIODERMA Women’s Run – първото в България бягане само за жени, което трайно постави София на световната карта на столиците, подкрепящи инициативата за женско бягане, идва за своето трето издание. Датата е 26-ти юни, събота, а категориите, в които дамите могат да се включат, са вече цели 5. За феновете на събитието и на физическата подготовка тази година организаторите включват и 5-километрова дистанция за бързина, освен познатата и достъпна за всички ентусиасти категория 3 километра.

На 3 километра ще могат да се състезават това лято в обособена категория и девойките – TEEN Girls Run е отворен за регистрация за момичета от 10- до 15-годишна възраст (включително). В отборната надпревара „Мама & аз“ могат да участват дами и деца до 10-годишна възраст (ненавършени 10). И накрая, за радост на всички не само спортно, но и творчески настроени участнички, ще се проведе отново и не по-малко оспорваният конкурс за най-оригинален костюм, в който специално жури от модни експерти ще награди трите най-смели и екстравагантни участнички. Трасето (и 5, и 3 километра) ще бъде отново по маршрута НДК – парка зад музей „Земята и хората“ – НДК. Стартът е от Билетния център в 09:00 на 26-ти юни. Победителите във всички категории ще получат продукти на BIODERMA, достатъчни за цяла година, а подгласниците на второ и трето място – продукти на марката на стойност 200 лв.

От NAOS България и Спортен клуб „Бегач“, партньор и организатор на събитието, коментират, че през последните години се забелязва положителна промяна в статистиката на броя жени, включващи се в състезанията по бягане у нас. „През 2019-та година, с първото издание на BIODERMA Women’s Run, искахме да вдъхновим дамите да направят нещо полезно за себе си. Постоянно нарастващият ентусиазъм, който наблюдаваме оттогава, вдъхнови обратно и нас да предложим още възможности за участие. Вярваме, че категория за тийнейджъри е особено необходима в настоящите условия на повече от година, прекарана вкъщи. Това лято даваме повод и на девойките да открият емоцията от бягането, а защо не и да развият дълготрайно отношение към него“, коментира Мира Драганова, Генерален директор на NAOS за регион Балкани. Това е и една от главните цели на събитието – да прикани дамската аудитория на стартовата линия по забавен начин и с достъпна дистанция. Участието е с билети, а регистрацията е онлайн на сайта www.bioderma-womensrun.bg.



Освен каузата на женското бягане, BIODERMA Women’s Run има и друга, благотворителна, цел. 20% от средствата от такси за участие в BIODERMA Women’s Run се даряват на Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“, което фирмата подкрепя чрез кампанията „Заедно сме в училище без граници“. Тя дава шанс на децата с онкохематологични заболявания да продължат учебния процес по време на лечението си. Проектът обхваща над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология. Лице на кампанията е актрисата Ирмена Чичикова, която традиционно ще стартира под номер 1 в състезанието.

Четете още: