Автор
Веселина Петрова

Дами, освободете се от тези илюзии! Опасни са за вас!

Според психолози и социолози, когато човек мине 35, той трябва окончателно да се е разделил с някои неща. Очаква се дамите в тази възраст дамите вече да са наясно със себе си - с това, което искат да постигнат и да привлекат в живота си. Затова някои от илюзиите след навършването на 35 са доста опасни. Кои са те?


Ще се появи "принцът на бял кон" и всичко ще се подреди

Често, дори жените на по-сериозна възраст, вярват, че принцът ще дойде. Дами, забавлявайте се, обичайте, принц е всеки мъж, подари сърцето си, готов да жертва футбола и срещата с приятели в името на романтичната ви вечеря. вие можете да се справяте чудесно и сами с живота, просто ви трябва една малка, нежна, невероятна любов. Не принц! Любов!



Вярата в принца често ни оставя самотни, гневни, пропуснали най-хубавите си години.


Нека някой друг реши

Често дамите, които не искат да пораснат, чакат някой друг да вземе решенията, зависещи от тях самите. Не чакайте друг да ви каже къде ще отидете на почивка, какъв диван да си купите или каква рокля да сложете! В тези случай обикновено настъпва момент, в който тези дами все пак порастват и осъзнават, че са загубили себе си - че животът не им харесва, такъв, какъвто е, защото не те са си го "подредили".


Ще го направя по-късно

Не, направете го сега! По-късно може и да няма. Животът е толкова кратък, че не трябва да се отлага. Нищо. Нито пътуването, нито работата, нито любовта. Живейте на мига, не отлагайте. Сега е хубаво, сега ви харесва, после ще бъде друго...


Вече е твърде късно за това

Скъпи момичета, никога не е късно за нищо. Ама за нищо. Нито за учене, нито за танц на пилон, нито да се научите да карате сърф. Живейте, вървете напред, променяйте се, растете, учете се. Възрастта няма никакво значение.

Трябва да бъда по-добра

По-добра от кого? Трябва да обичате себе си, да бъдете добри към себе си. Това е най-важният урок, научен от мен. Няма нужда да говорите с хората, които не ви харесват, или да правите нещо, което ви е неприятно, за да угодите на мама или леля. Животът си е ваш. И тече... Живейте го така, че да бъде добър за вас. Бъдете смели и започнете да казвате "не". Иначе постоянно ще изразходвате енергията си, за да накарате някого да ви хареса и ще се разочаровате, когато това не се случи. Работата върху самочувствието може да ви помогне да си върнете контрола над живота и емоциите си.