Автор
Люблена Папазова

Дарина от "Съни бийч": Домът е там, където са синът ми и баща му

Лидия Инджова е родена на 4 август 1986 г. в Новоросийск, Русия. През 1988 г. семейството ѝ се премества в България и се установява в Банкя. От единадесет годишна възраст посещава театралната школа „Смехурко“ на Цвете Лазарова. През 2008 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Стефан Данаилов. През студентските си години участва в спектакли на Народен театър „Иван Вазов“, сред които „Крал Лир“ с Наум Шопов, „Дон Жуан“ на Александър Морфов, а после играе във Военния театър. През 2013 г. се установява в Брюксел, където ражда сина си Мартин. Бащата на хлапето Филип е от Люксембург, но семейството му живее в Португалия. В момента Инджова снима усилено втория сезон на „Съни бийч“, но намери време да отговори на въпросите на Woman.bg за това дали планира сватба, как се влиза в ясла в Белгия и кой се грижи за Марти, докато тя работи в България. Днес се излъчва последния епизод от първия сезон на "Съни бийч", в който тя изпълнява ролята на Дарина.

View post on Instagram
 

-Кой се грижи за сина ви, докато Вие снимате сезон №2 на „Съни бийч“?
-Цялото семейство помага, всеки се включва с каквото и когато може. Синът ни беше с мен и татко му за малко в България, а сега двамата са в Брюксел. Гледат се един друг. Честно казано, не се притеснявам. Баща му се грижи чудесно за него. И въпреки че с детето се виждаме всеки ден през видео разговори, ми липсва усещането да го държа в ръцете си. Синът ни е на година и два месеца и все още не говори, но, все пак, правя всичко възможно да общувам пълноценно с него от разстояние.
-В България е по-трудно човек да запише детето си в ясла, отколкото в университет. Как е в Белгия?
-И в Белгия е точно толкова трудно. Ние просто имахме огромен късмет, защото яслата, която избрахме, насърчава приема на деца от смесени бракове, от така наречените мултикултурни семейства. Затова бяхме малко по-напред в списъка на чакащите. Родителите на едно от децата се отказаха и Марти зае мястото му.
-А лесно ли се живее в такова семейство-жена българка, мъж португалец, живеещи в Белгия с дете, родено там?
-Има преимущества, но има и трудности. Най-хубавото е, че ние избираме къде да пуснем корени. Това, че живеем в Брюксел, ни дава по-лесен достъп до чужди култури и традиции, отваря хоризонта ни. За мен е важно и детето ми да има тази възможност. Аз се чувствам у дома там, където са синът ми и баща му. За мен е важно тримата да сме заедно, а къде точно -това няма чак такова значение.


-След вас още няколко актриси от „Съни бийч“ станаха майки. Вие ли им бяхте кадем? Има ли съперничество между отбора красавици във филма като Евелин Костова и Надя Иванова?
-Няма и грам съперничество между нас, ние с Евелин, Надя, Боряна Братоева много се обичаме и харесваме. Различни сме, но се допълваме чудесно. С Евелин дори си казваме „сестра ми“. Имам прекрасен брат, но винаги съм искала да имам и сестра и ето, че я намерих. Двете много си помагаме, пък и откакто станахме майки, имаме още повече общи теми. Чудесно е, че в „Съни бийч“ се събрахме страхотни колеги: Иво Аръков, Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Даниел Пеев и още много други, с които наистина се чувстваме като група приятели. Благодарна съм, че съм част от този проект, защото е удоволствие да се работи в подобна атмосфера на взаимност, добронамереност и уважение. Чакам с нетърпение и сцените с Аня Пенчева, която става част от „Съни бийч“ във втория му сезон. Тя е прекрасен избор за ролята, в която ще влезе.
-Вие кога за първи път попаднахте в Слънчев бряг?
-За първи път отидох в Слънчев бряг за снимките и бях доста впечатлена от голямото, застроено, но призрачно преди началото на летния сезон градче. Снимахме на различни места в курорта и, опознавайки мястото, аз постепенно започнах да го чувствам близко. Но не бих отишла на почивка там. Обичам да почивам в отдалечени места близо до морето, на каравана или бунгало на пясъка. Ходим и на почивка в Португалия, където имаме роднини. Там обаче океанът е студен и много бурен, както и вятърът, затова предпочитаме португалските планини, където е зелено и спокойно. Прекрасно е да се разхождаш из портокалови и мандаринови горички, докато мирише на евкалипт.
-С бащата на детето си планирате ли сватба или Вие не сте от жените, които трябва на всяка цена да се видят в бяла рокля?
-Не си мечтая за сватба от момиче, но, колкото повече време минава, си казвам: „Защо пък не?“. Би било страхотно да направим връзката си официална и да го отпразнуваме.
-Как работите като актриса в Белгия?
-Снимам и то не малко, защото говоря с акцент и мога да получавам специфични роли. Играя на английски, френски, руски. Участвам в късометражни и пълнометражни филми, и в сериали. Даже тези дни предстои премиерата на фламандски сериал, в който имам много интересна и необичайна за мен роля. Ще бъде все по-лесно българи да пробиват в Европа и Америка, защото това е реалността. Когато вървиш по улиците на Брюксел, например, всеки път чуваш различни езици и акценти. Тази реалност ще се отразява все повече и повече и в киното.

Четете още: Изпратиха Ваня Костова в бял ковчег