„Като започна пандемията се посадих на дивана и оттогава само раста...” Звучи като виц, но е самата истина. Това е положението. И няма как за няколко дни да вляза отново във форма. А е лято. И всички са на море.

„Е, какво ти пука?”, пита ме приятелка. И аз се замислих. Пука ли ми? Не! Защото съм щастлива, нямам търпение да се топна като хипопотам във водата на любимото Черно море, а вечерта да пийна коктейл край брега, докато някой гали гърба ми.

Дами, да не ви пука, че имате няколко килца отгоре. Честно. Първо, защото и с тях сте също толкова чаровни и женствени, колкото и без тях. Важното е усмивката ви да не слиза от лицето ви. И да се чувствате доволни от живота. Да ви е леко на сърцето, да се радвате на слънцето, на компанията, на слънцето.


Забравете за т.нар. любовни дръжчици, мъжете ги обичат. Забравете за най-малкия размер рокля в магазина, има и по-големи. Просто се наслаждавайте на лятото.

А докато се наслаждавате, можете да поплувате, да потичате по плажа, да направите няколко коремни преси и накрая – но не на последно място по важност – да правите секс на брега надвечер, когато е пусто и ужасно романтично. Нали знаете, от секс се отслабва много по-приятно, отколкото от фитнес.

Животът е много повече от постоянно броене на калории и стрeс, че не сте S размер. Животът е любов. Танци, лунни пътеки, шум на вълни, нежни прегръдки. Животът ви ще бъде щастлив, ако се научите да се харесвате такива, каквито сте, и да приемате и хората около вас такива, каквито са. Обичайте се, за да ви обичат.


Преди време попитах един приятел каква трябва да бъде жената, според него, а той ми каза – умна и добра, ако е и красива, добре е дошло. Не слаба, красива. Забравете за притесненията си, бъдете себе си. Никой не обича депресирани хора, които постоянно се притесняват да хапнат нещо. Обичат свободните, щастливите, усмихнатите. Бъдете такива! Лято е. Наслаждавайте се на живота, защото отминава като миг. Пък после ще мислите дали и как, и дали изобщо ви трябва да отслабвате. Важното е да се чувствате добре в кожата си. Другото са пълни глупости.