Автор
Люблена Папазова

Деси от "Фермата": Да бъда българската Ким Кардашиян бе само рекламен трик

36-годишната Деси Павлова от София бе втората, напуснала "Фермата" този сезон и първият ратай, изгубил дуел. Тя се определя като журналист, пътешественик, защитник на животните. Твърди, че се връща се у нас преди 4 години, за да даде последен шанс на родината си. Преди това живеe в САЩ 13 години. В Ню Йорк завършва журналистика. У нас първо работи за новините на bTV, след това става част от екипа на Гала в Нова, където започна поредица, която трябваше да я превърне в българската Ким Кардашиян. Сега е студент по „Дигитална ера и нови технологии” в Холандия.

-След като напуснахте „Фермата“ следите ли предаването и съжалявате ли, че не сте вътре?
-Моите очаквания за престоя ми във „Фермата" се оправдаха. В стопанството се сблъсках с начин на живот, който е много по-различен от този, който водя в ежедневието си. Две седмици бяха напълно достатъчни да предизвикам себе си, като изляза от зоната си на комфорт. Така човек може да стигне до катарзис - първо изгаряш като феникс, а после отново се раждаш. Разбира се, ще продължа да следя предаването, защото бях участник в него и искам да видя развоя на нещата, както и финала.


-Лепнаха ви етикета „българската Ким Кардашиян“, но не без ваша помощ. Важно ли е всяка млада жена да има модел за подражание и не отидохте ли Вие твърде далеч в желанието си да станете като риалити звездата ?
-Времената се менят, хората - също. Промяната засяга и идолите. Ако преди това са били спортисти, музиканти, певци или актьори, то днес нещата стоят малко по-различно. "Българската Ким Кардашиян" е рекламен трик. Смятам, че много неща се изписаха, къде верни, къде - не. Не смятам, че съм стигнала твърде далеч. Когато е трябвало, между мен и Ким Кардашиян е имало някаква прилика. Днес, бих казала, че изобщо не си приличаме.
-Във „Фермата“ този път има само хубави и интересни жени. Коя от тях припознавате за своя приятелка и с коя никога няма да се видите?
-Съгласна съм, че тази година във „Фермата“ преобладават красиви и интересни жени. За две седмици най-много ми допаднаха Ванчето, Живка и Сия. Смятам, че и в реалният живот ще се срещнем. По отношение на останалите участнички нямам какво да кажа, защото не успях да ги опозная.


-Заминавате за САЩ като тийнейджър. Кой беше най-големият културен шок, който изпитахте на новото място? Как се справяте днес с разстоянията, които ви делят от близки?
-Да изкараш съзнателният си живот в Америка е нещо, което те формира за цял живот. Още в първите дни в САЩ се сблъсках с един много различен манталитет от този на българите. Най-силно впечатление ми направиха усмивките на местните хора. Където и да отидех - от аптека до кино, американците винаги бяха усмихнати. Усмивката е част от възпитанието им. Много бързо трябваше да разбера, че да си усмихнат и да изразяваш емоция не е нещо лошо.
-Смятате ли да продължите телевизионната си кариера и как я виждате оттук-нататък?
-Със сигурност смятам да продължа да се развивам в тази посока, като този път ще отделя внимание на линия репортажи, посветена на героите от бъдещето. От всичко, което ми се случи във „Фермата“, ще извлека най-доброто и ще го превърна в нещо полезно.
-Посвещавате много усилия на бездомните животни. Вие имате ли домашен любимец и отглеждаха ли такъв в семейството Ви, когато бяхте малка ?
-Обичам животните още от дете. Не е имало период, в който да не сме имали куче или котка. През последните пет години осинових шест бездомни кучета и те станаха част от нашето семейство.
-Обичате пътешествията. Коя е дестинацията, която ще препоръчате най-горещо на българките?
-Пътуванията са моето хоби. Обичам да обикалям света и смятам, че всяко пътуване е безценен житейски урок. Ако трябва да препоръчам дестинация на дамите, то това ще е Хавай. От всички островни държави на това място човек се сблъсква с невероятна природа, благоприятни температури, био храна и, преди всичко, се запознава с интересна култура.

Четете още: Изненада! Синът на Петканови ги позна