Психолозите често споменават колко са полезни прегръдките и колко е необходим тактилният контакт, с който човек свиква още в майчината утроба.

За щастие всеки човек има нужда от 8 целувки и 7 минути прегръдки всеки ден. Разбира се получени от любими, живи и топли хора. Но какво да правите, ако изведнъж изпитате тактилен глад, а нямате нито един близък под ръка? Находчиви изобретатели наводниха пазара с дизайнерски изобретения, с които можете да се прегръщате до насита.

Прегръщащ стол



Да се чувствате обвити от ръцете на любимия си е истинско блаженство. Сякаш сте на най-безопасното място на Земята, далеч от всички неприятности и проблеми... Може би затова дизайнерите са решили да създадат детско столче, което да „прегърне“ здраво малчугана с меките си дълги ръце и по този начин да го предпази от падане. Впрочем на стола могат да седят и възрастни.

Прегръщащ диван



Любвеобилният диван Sofa So Good е създаден от дизайнерката Amelie Labarthe. Основната му особеност са меките текстилни ръце-възглавнички, които са готови да ви прегърнат по всяко време. Второстепенни акценти са оригиналните възглавници с изкуствена коса. Докато си почивате в обятията на дивана, можете да си играете с кичурите, да ги сплитате на плитки и да им правите други прически в благодарност за дружелюбието и топлината.

Прегръщащ фотьойл



За разлика от описаните по-горе мебели, фотьойлът HUG на Илиан Милинов не прегръща сам, а позволява на двойка влюбени да се прегърнат удобно в него. Предлага две седалки, разположени така, че мъжът да държи дамата в обятията си, без да натоварва скута си и да ограничава движенията си. Много комфортно и романтично.

Играчки за прегръщане



Бебетата, заспиващи в прегръдките на майка си и чуващи дишането й, винаги спят дълбоко и сладко. Затова японската компания Takara Tomy е разработила необичаен проект – плюшената играчка Hug and Dream Minnie, която имитира дишане и помага на детето да се успокои.



А за децата, които се страхуват от тъмното, има друго изобретение – играчките-лампи, които също могат да се гушкат. Те са приятни на допир и са оформени във вид на забавни герои – животинки, призраци или персонажи от анимационни филми.