Автор
Woman.bg

Докога ще продължи кючекът в класната стая?

Изглежда нещо се случва с реда и дисциплината в родните училища.

Само преди дни водеща новина в новинарските емисии беше жестоката схватка между учител и ученичка. Тогава в боя в класната стая участваха трима - две освирепели момичета и техният възпитател, който се наложи да използва сила, за да ги разтърве, и така се оказа в епицентъра на боя. Екшънът се разигра в ловешкото училище "Св. Св. Кирил и Методий".

Няма и седмица и поредна "училищна" изцепка е водеща новина. Клипче, в което ученичка танцува кючек, а учителката ѝ ръкопляска, е хит в мрежата. Сюжетът този път се разиграва в столичната 203-а професионална езикова гимназия "Свети Методий".

Възмутени ученици от класа, които са свидетели на гледката, заснемат случващото се в класната стая и клипчето се превръща в една от най-коментираните новини в училището, а по-късно и отвъд пределите на стените му.

Скандалът е гарантиран. А вместо учителката, която ръкопляска на кючека, обяснение решава да даде директорката. „Бях шокирана. Звъннах на колежката. Тя ми каза, че е станало по време на междучасие, 1 минута преди края на часа е пусната музиката. Смятам, че не е редно и съм предприела мерки – забележка на учителката”, обяснява тя пред bTV.

Тази устна забележка обаче не може да потуши скандала и много родители смятат да преместят децата си в друго училище. Според тях там редовно нямало преподаватели.

Дали обаче преместването в друго училище ще реши проблема? Би било хубаво отговорът да е "Да". Имайки предвид, че през ден се случват "училищни" изцепки, бягството в друг клас или в друго училище като че ли не решават проблема.

Отношенията между учители и ученици отдавна не са това, което трябва да бъдат. От една страна - няма го уважението, има я слободията. От друга - няма го добрият финансов стимул - има отсъствие на учители.

Връзката се е пречупила много отдавна. Поради обстоятелства, възпитание, времето... Оправданията и обясненията са различни, защото винаги има поне две гледни точки, поне две страни и два независими един от друг погледа. И всеки прав за себе си.

Докога ли ще продължи кючекът в класната стая? Отговорът на този въпрос изглежда ще се забави...