Доли Партън на 77: 'Не се засягам от тъпите шеги за блондинки, защото не съм тъпа'

19 януари 2023 | 01:12
5312
6
Инстаграм, Getty images
6

Доли Партън е популярна кънтри певица, актриса, композитор и китарист. Едва на 13 г. прави своя дебют на сцената на „Гранд Оул Опри“.

През 60-те години Доли участва в телевизионни шоу програми, където с голям успех пресъздава пародиен образ на русокоса красавица. Филмът „От 9 до 5” ѝ носи световна известност, а сред почитателите на кънтри музиката печели огромна популярност с хитовете си „Джолийн“, „Джошуа“, „Разбивач на сърца”, „Винаги ще те обичам” и „Отново си тук“.

Има общо 7 статуетки „Грами“, 10 награди на Американската асоциация на кънтри музиката, 5 приза на Академията за кънтри музика, 3 Американски музикални награди, а името ѝ е увековечено в „Залата на славата на кънтри музиката“ през 1999 г.

Освен това има 25 златни, платинени и мултиплатинени плочи в дискографията си и над 100 милиона продадени копия от сингли, албуми и компилации на физически носител и в дигитален вариант.

От 1999 г. е член на „Залата на славата на кънтри музиката“. Участва в инициативи за защита на гейовете, в кампании за набиране на средства за борба със СПИН, помага на Червения Кръст в Америка, спонсорира възстановяването на отделения за борба с рака.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

В началото на февруари 2019 г. благотворителната фондация на американската звукозаписна академия отдаде почит за професионалните постижения и на филантропната работа на Доли Партън и тя стана първата кънтри звезда, която е получила наградата на годината на фондация „Мюзикеърс“.

През 1978 г., когато е на 32 години, Доли се снима за корицата на Playboy, припомня БТА. Тогава тя позира в заешко костюмче, с черно бюстие и заешки уши. В началото на миналата година Доли сподели, че отново би се снимала за корицата на списанието и то в… същия костюм.

На 77-годишна възраст, Доли Ребека Партън има милиони последователи в социалните мрежи Фейсбук и Туитър.

Специално за празника на Доли събрахме няколко нейни страхотни цитата:

„Не се засягам от тъпите шеги за блондинки, защото знам, че не съм тъпа… и още знам, че не съм блондинка.“

„Трудно е да бъдеш диамант в свят на стъкълца.“

„Ако видите някой без усмивка, дайте му една от своите.“

„Моите слабости са ядене и мъже. Именно в този ред.“

„Надявам се, че хората разбират, че под косите има мозък, а под гърдите – сърце.“

„Винаги казвам за себе си: Стара съм като вчера, но и млада като утре. Виждам се като един древен океан, в който винаги има нови вълни“.

„Няма да повярвате колко скъпо струва да изглеждаш толкова евтино!“

„Стилът ми на обличане е вдъхновено от селската лека жена. В моите очи тя изглеждаше толкова красива – като звезда.“

„Ако мечтаеш за разноцветна дъга, то се готви да попаднеш под мокър и хладен дъжд.“

„Пробвах всяка диета, описана в книгите. Пробвах и такива, неописани в никоя книга. Пробвах да си хапна и от книгата. Тя бе по-вкусна от повечето диети.“

„Любовта е изпратена от Рая, за да ви притесни до смърт!“

„Купих си видеокасетата на Джейн Фонда с нейната аеробика. Това просто си го бива. Да седиш, да ядеш сладкиши и да я гледаш.“

„Бурите карат дърветата да пускат по-дълбоки корени.“

„Не се съсредоточавай толкова в това да преживяваш, че да забравиш да живееш.“

„Не е по силите ни да променим посоката на вятъра, но ние можем да променим положението на платното.“

„Разбери кой си и го направи нарочно.“

„Преживях много мъки, но важното е, че оцелях, за да разкажа за тях.“

„Ако не ти харесва пътят, по който си поел, направи си свой собствен.“

„Предложиха ми да стана първата жена, която ще изгори своя сутиен, но на пожарната ще й отнеме поне четири дни, за да потуши такъв пожар.“

„Ако говорите лоши неща за кънтри музиката, все едно обиждате майка ми. Ще стане бой.“

„Имам много приятели хомосексуалисти, защото те знаят, че приемам хората такива, каквито са. Не е моя работа да ги съдя – не съм нито Господ, нито се занимавам с политика.“
 

„Няма да си поставям граници, само защото хората не си представят, че мога да правя няколко неща.“

„Моногамията е едно от най-надценяваните неща в една връзка. Моногамията е монотонност.“

„Мога да си легна без перука, но пък слагам малко горещи ролки в косата си за сутринта и малко грим. Няма как да отворя външната врата без да съм гримирана или с перука.“

„Никога не свалям грима си през нощта, винаги е на лицето ми. Ако ми се наложи да изляза през нощта на улицата по време на земетресение, улиците ще бъдат пълни с хора и навсякъде ще има камери.“

„Без макиаж и нефризирана коса ще изляза само ако мъжът ми получи инфаркт, но дори и тогава бих се замислила.“

„Винаги съм мразила училището. Дори и сега, когато видя училищен автобус, веднага изпадам в депресия. Бедните деца…“„Никога не ми е минавало през ума да се оттегля от сцената. Когато дойде краят, вероятно ще падна на сцената и това е!”

 

Още по темата

Коментари

6
  20 януари 2023 | 21:49 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 3000 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 
5 БУРГАС
  19 януари 2022 | 08:47 отговор
 

И С ДЕЦА И БВЗ ДЕЦА, ТЪПАНАРИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ И НЯМАТ ПРАВО ДА КОМЕНТИРАТ ХОРА , КОИТО НИКОГА НЕ МОГАТ ДА СТИГНАТ. ДОЛИ, ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И БЛАГОДАРИМ ЗА ХУБАВИТЕ МОМЕНТИ С ТВОИТЕ ПЕСНИ!

 
4 БУРГАС
  19 януари 2022 | 08:47 отговор
 

И С ДЕЦА И БВЗ ДЕЦА, ТЪПАНАРИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ И НЯМАТ ПРАВО ДА КОМЕНТИРАТ ХОРА , КОИТО НИКОГА НЕ МОГАТ ДА СТИГНАТ. ДОЛИ, ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И БЛАГОДАРИМ ЗА ХУБАВИТЕ МОМЕНТИ С ТВОИТЕ ПЕСНИ!

 
3
  19 януари 2021 | 23:45 отговор
 

МУЗИКАТА СЪЩО Е ГОЛЯМА СЛЕДА СЛЕД ЧОВЕКА, ТЪПАНАР!

 
2
  19 януари 2021 | 23:44 отговор
 

ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ!

 
1
  19 януари 2021 | 13:56 отговор
 

ОСВЕН ДА СЕ ПРАВИ НА МАЙМУНА,ЩЕ ОСТАВИ ЛИ НЯКАКВА СЛЕДА ?ИМА ЛИ ДЕЦА?

 

Добави Коментар

Най-четени