Създателката на родния бранд „Дони козметикс“ бе отличена с приза „Мисис Дама на годината“ 2021 на проведената за тринадесети пореден път в бална зала „Монтесито“ церемония.

За първи път своята козметична линия Дони представя в края на 2019-а. Две години по-късно, въпреки пандемичната обстановка, брандът стъпва на няколко европейски пазара, а в момента носителката на титлата Мисис Баба Universe работи по третата серия на Дони Козметикс.

Първата серия козметични продукти на “DONY cosmetics” е с позлатени български корени, като в състава на кремовете “Pure Gold” е заложен уникалния природен комплекс от българско розово масло и розова вода в комбинация с мощното успокояващо действие с дълготрайна защита на чистото злато.

Втората серия козметични продукти “Wild Queen” на “DONY cosmetics“ е разработена на базата на Био масло от шипка. Те не само са създадени и произведени в България, а всяка съставка, вложена в козметичната линия, е отгледана по нашите земи.

Отличието „Българска козметична компания“ се присъжда за неуморната работа на Дони Василева да помага на жените в борбата със стареенето на кожата на лицето, шията и деколтето. За да бъде по близо до българките, избрали силата на розовата вода, масло и чистото злато, Дони Василева започна серия от срещи на живо с дамите в цялата страна. Целта на мини форумите е по-пълноценното и ефективно използване на продуктите, съчетано с полезни съвети за грижа за кожата в домашни условия. Всяка неделя срещите се излъчват онлайн във Фейсбук и Инстаграм профила на Дони Козметикс.

Организатор и продуцент на наградите „Мисис Дама на годината“ са агенция „Феймъс“ и “Mrs. Universe Ltd.” в лицето на Меги Савова. Идеята на наградите е да бъдат намерени онези жени на днешния ден, известни или не толкова, които сами изграждат своето име и се гордеят с него. Това са дами, които познаваме заради това, което сами са направили. Те са майки, те са приятелки, те са делови партньори, те произвеждат благата ни, те създават работни места. Те дават кураж на другите и най-вече – те символизират всичко онова, което е дамата на днешния ден. Над 80 дами бяха кандидатките за разпределение в 32 категории, но от тях журито отличи 11.

За доброто настроение на гостите се погрижи първият носител на титлата „Мистър Дядо“ - Иво Танев. Средствата, събрани от благотворителния търг, бяха предоставени на неправителствена организация в обществена полза, която подкрепя и подпомага българските деца за достоен и пълноценен живот, предоставяйки им възможности за развитие и усъвършенстване в лицето на Богдана Желявска. Водеща на събитието беше тв водещата Нели Пандилова.

Сред отличените дами в категория „Благотворителност“ е Деси Тенекеджиева. Съпругата на режисьора Стоян Камбарев, основава фондация на негово име през 2009 година и учредява фондация и награда за изкуство на негово име. Към 2010 година е единствената българска актриса с главна роля във филм от официалната селекция на кинофестивала в Кан. Горда майка на един син .

Деси Тенекеджиева

В категория „Медии и журналистика“ призът грабна Ивелина Кунчева. През 2008 г. тя става част от екипа на "Канал 3" като водещ на единственото ежедневно лаифстаил предаване за светски новини "Жълтини". Ивелина прави магистратура по журналистика, след което стартира авторско предаване за култура и изкуство "Арт".От 2014 г. отразява най-престижния кинофорум в света - фестивала в Кан, където е интервюирала холивудските знаменитости Антонио Бандерас, Салма Хайек, Хавиер Бардем, Кристоф Ламбер, Жан-Клод Ван Дам, Моника Белучи и др. за седмичното предаване "Холивуд". Ежедневно представя най-актуалните събития от света на звездите в рубриката "Светски новини" в Nova news.

Ивелина Кунчева