Автор
Люблена Папазова

"Доза щастие"-не филм, а лекарство против дрогата

Изключително емоционално представяне направи екипът на новия български кино филм „Доза щастие”, който всеки ще може да види от 8 ноември по кината. Той разказва истинската история на Весела Тотева-журналист и продуцент в Нова телевизия и bTV, която успява да се спаси от наркотиците, след като дълго е роб на хероина и да започне нов живот с малката си дъщеря Валя. Тя обаче не доживя премиерата на филма, защото почина внезапно в началото на март тази година едва на 45 години.

Весела Тотева с дъщеря си Валя

Споменът за нея разплака актрисата Силвия Лулчева, която през сълзи пожела успех на лентата, но не скри, че била жертвала всички бъдещи награди, аплодисменти от зрителите и участия във фестивали, за да прекара още няколко лета на морето с Весела, която е дългогодишна нейна приятелка. „Това не е филм, това е истинско лекарство против дрогата”, бе категорична Лулчева.

Кадър от филма

В основата на сценария е книгата на Тотева „Падение и спасение”, която журналистката представяше неуморно пред децата, за да ги предпази от своите грешки. Вече порасналата Валентина Каролева играе майка си-бунтарка без кауза, която дори е готова да продаде тялото си за поредната инжекция, която й гарантира нова „доза щастие”. Преди няколко месеца Валентина, която е съпруга на сина на финансиста Владимир Каролев, не само гушна първата си рожба, но и успя да се снима във филма. „Ще го покажа на детето си, когато то стане на 9-10 години”, зарече се Валентина пред woman.bg. Нейната дъщеря Изабела обаче никога няма да познава баба си.

Във филма участват още Алекс Алексиев, Димитър Николов, Асен Блатечки, Ирмена Чичикова, Лидия Инджова. Режисьор и сценарист е Яна Титова, за която това е първи кинофилм и която заслужава поздравления за работата си. Не на последно място-във филма няма нито секунда „продуктово позициониране” за разлика от всички останали български ленти напоследък, където щедро се показват заведения, автомобили, марки цигари, храни и напитки.

Четете още: Весела Тотева победи наркотиците, но не и смъртта