Душата и тялото се променят: Какво се случва с една жена на всеки 5 години

05 януари 2023 | 08:57
33422
10
Снимки: Pixabay
10

От 25-годишна възраст, на всеки пет години след това, в живота на жената настъпват определени промени. И те са свързани не само с външния вид, но и с физическото и психическото здраве.

Психологически промени в живота на жената

Една жена постоянно се променя външно и вътрешно. Тя съзрява психологически, придобива мъдрост, променя възгледите си за живота.

Как се променя съзнанието на една жена на всеки пет години?

На 25 години една жена израства като личност, започва да оценява действията си по различен начин. Това идва с чувството за отговорност и независимост. Има определено разбиране към връзките и любовта.

На 30 години е моментът на формиране на мъдрост, започват притесненията за възрастта и свързаните с годините промен.

На 35 години осъзнава себе си като възрастен човек и ясно разбира какво иска и в кои области иска да се прояви повече.

40 години е времето, когато една жена започва да се фокусира върху това, което е постигнала, да мисли за успеха си, дали целите ѝ са реализирани. 

На 45+ години повечето жени се фокусират върху семейството и намират щастието в уюта на дома. Някои от тях се заемат с трупането на нови познания, умения и способности, научават нови неща.Промени във външния вид на жената

При някои дами на 18-годишна възраст вече започват да се появяват първите мимически бръчки, докато други поддържат гладка кожа в продължение на много години.

25 години - по това време не възникват специални проблеми с кожата, свързани с възрастта. При активни изражения на лицето могат да се появят бръчки, което елиминира ботулиновия токсин в минимални дози.

30 години - производството на собствен колаген в организма започва да намалява. Процедури като плазмена терапия, биоревитализация, мезотерапия, колагенова терапия, биорепаранти ще помогнат за овлажняването на кожата и нейния сияен вид.

35 години - на тази възраст бръчките се задълбочават, тенът избледнява. Започва да се появява гравитационна птоза - това е увисването на меките тъкани под влияние на гравитационните сили, което води до промяна на овала и размерите на лицето, до деформация на неговите контури. Това е подходящият момент за апаратни процедури.

40 години - ниското ниво на собствен колаген води до отпускане на тъканите на лицето, виснали клепачи, задълбочаване на назолабиалните гънки.

45+ години - по време на менопаузата производството на женски полови хормони намалява, което води до резки негативни промени във външния вид. Ето защо е толкова важно да намерите добра козметологична клиника и компетентен лекар, който ще създаде ефективна програма за подмладяване. 

Контрол на здравето на жените в зависимост от възрастта

Всеки период от живота на жената има свои собствени характеристики. Ето защо е толкова важно през целия живот да посещавате гинеколог поне веднъж на всеки шест месеца.

Навършването на 25 години е най-натовареното време в живота на една жена. Случват се редица промени, свързани с избор на партньор в живота, смяна на сексуални партньори. Затова е важно да се обърне внимание на контрацепцията и защитата от полово предавани болести.

30 години - по това време мнозина мислят за раждането на деца. Препоръчително е да се подложите на пълен преглед с партньора си, да вземете тестове за сексуални инфекции, да посетите гинеколог

35 години - за да се уловят гинекологични и онкологични заболявания в ранен стадий, се препоръчва на всяка жена да се подлага на преглед от гинеколог поне веднъж на всеки шест месеца.

40 години - жената навлиза във времето на зрялост. По това време вече се формират някои хронични заболявания, които изискват внимателно отношение.

45+ години - започват хормонални промени в тялото. Хормонозаместителната терапия ще помогне за намаляване проявите на менопаузата.

Редовните посещения при гинеколога ще помогнат да се избегнат сериозни здравословни проблеми, така че не отлагайте посещението при него за по-късно. 

Четете още: 


Коментари

10
  27 януари 2023 | 14:43 отговор
 

Моля , пишете на кирилица ! Латиницата Ви е Грешна !

 
9 Ирина
  07 януари 2023 | 09:45 отговор
 

Относно младото поколение,което не се грижи за външният си вид-да съгласна съм. За жените искам да попитам следното-става жената сутрин и бърза да заведе децата я на училище я на детска градина, отива на работа 8 или 12часа(а може и повече),след това бърза да се прибере за да на пазарува 1час, да сготви 2часа(с подготовката) , да изчисти дома 2часа, трябва да обърне внимание на децата и на мъжът, а денят е 24часа, кога жената почива и отделя време за себе си. Огледайте се колко жени влачат пазарските си торби сами, те не изглеждат щастливи, те са небрежни и неугледни може би защото очакванията на дом.любимци са твърда много за един човек. Недоволства те за външния вид на повечето жени, но никой от вас не знае какво е тяхното ежедневие.

 
 
Лилия
07 януари 2023 | 10:54

За да не прави всичко сама една жена трябва внимателно да си избира мъжа до себе си. Ако той изчисти и сготви , то на другия ден може и жената да го направи. Ако двамата си помагат, няма да се налага жената да е всичко вкъщи, тя не е прислужница и трябва да уважава себе си и да не позволява да се превърне в такава.

8 Никоя
  06 януари 2023 | 18:30 отговор
 

Просто нямаме възможност.старя се.но си мечтая да имам пари и да може повече.

 
7 Men
  06 януари 2023 | 06:00 отговор
 

Mili moi komentatori, kilogramite, i nepriatniat vid idvat, ot nekacestvenata hrana v stranata. Tova vodi do problemi s sctitovidnata jleza, diabete 2 i tn. Trupat se kila, zdraveopazvane-0 Tuk privantivni merki zdravni ne se vzimat i tova e.

 
6 Средно аритметично
  06 януари 2023 | 05:31 отговор
 

Според биологичният часовник на жената ДДС, най-добрият период за правене на деца е 20-30 години.

 
5 Баца Гелуша
  05 януари 2023 | 21:13 отговор
 

Азь чеда мои съм ги преживяла тез неща и са верни И съм ги преживяла

 
4 Клод до Мила...ми Венето
  05 януари 2023 | 21:09 отговор
 

Не забравяй да овлажняваш , че на около 60 нещата скърцат !

 
3 Мнение
  05 януари 2023 | 19:43 отговор
 

Пълни глупости. Да не говорим, че няма "обединена" възраст 45+.

 
2 Баба ви
  05 януари 2023 | 15:49 отговор
 

Това за жените. А мъжете изобщо не са и за коментар, ако мирише на пор значи наблизо има МЪЖ.

 
 
05 януари 2023 | 21:34

Явно за вас мъжът трябва да мирише на кон,чесън и пот,но " баба ви " в такова време сте живяли и такива са ви били приоритетите.

1 Дон Жуан от Каспичан
  05 януари 2023 | 15:41 отговор
 

Независимо от развитието на технологиите,медицината и козметиката,повечето българки на 40 вече са "взели-дали".И това е единствено и само заради начина им на живот.Цигари,алкохол,наркотици,плюскане като за последно и безразборен секс.Като гледам какви страшилища се разхождат по улиците,направо се плаша.Или са някакви безформени тюлени,които са навряли преливащите си форми в клин,или са някакви съсухрени скумрии,които бъркат анорексията с красотата.Малко жени успяват през годините да намерят баланса и в начина си на живот и в начина си на обличане,за да не изглеждат като карикатури.

 
 
Мила- до Дон Жуан
05 януари 2023 | 16:32

Така, да видим: В голяма степен съм съгласна с теб- мнэго млади и по-възрастни жени са доста закръглени или дебели дори и не се обличат правилно, та месата им преливат от клинове и потници -лятото. Да не говорим, когато клиновете са леко прозрачни и дори аз като жена се възмущавам, когато целулита и се вожда даради прашките. Защото макар и вече около 60те госини съм 61 кг при 1,63 ръст и не прекарявам с ядене и пиене и малко спортувам, но и сравнително редовен секс.Та те не поддържат баланса в колограмите си, защото не спортуват и не се хранят здравословно.Но и много мъже- повечето около и над 50 г. са неподдържани- шкембета, виснали паласки, огромни гуши, небръснати (нямам предвид поддържана брада)- също заради плюскане, пиене и немарливост, ужасно е! А всъщност по пождение имаме хубави черти- много по-красиви сме от повечето Европейци, господ ни е дал много, но нсичко разваляме- дори и собствените ни дадености..

 
Мара от Долна гара
05 януари 2023 | 20:07

До Дон Жуан: Пич, много си прав,описал си ясно и точно положението в БГ. Повечето жени са пълни повлекани, немарливи и писюрани/ демек палачорки/ после мъжете ни какви били.

Добави Коментар

Най-четени