Някои дами несъмнено правят впечатление... с високия си ръст. Сред популярните звездни персони също има такива представителки. Ето някои от тях:

Гуендолин Кристи

Актрисата, позната от „Игра на тронове“ в ролята на Бриен, е висока 191 см. Заради ролята си във филма блондинката е ходила на уроци по бой с меч, езда на кон и хореографиран бой. Освен това е качила 6 килограма. Изглежда обаче височината не е била никаква пречка в случая. Освен в киното блондинката има изяви и на модната сцена. Като малка височината е била проблем за нея и дори се е притеснявала от ръста си. С течение на времето това притеснение изчезнало. От 2013-а тя има връзка с модния дизайнер Джайлс Дийкън.


Катрин Гамов

Тя е руска волейболистка. Висока е 202 см. Да, точно толкова! Още на 11-годишна възраст ръстът ѝ е достигнал до 172 см. В тефтерчето си с лични успехи е записала и факта, че е двукратна световна шампионка, а през 2010-а спечели приза за „Най-добрия спортист в Русия“. През 2016 г. тя каза „Довиждане“ на големия спорт. Омъжена е за продуцента и оператор Михаил Мукасейн.

Мария Шарапова

Знаменитата тенисистка е висока 188 см. Блондинката, която преди години, бе определяна, като една от най-красивите жени особено в света на тениса, участва и в много реклами. Въпреки че носи 43-и номер обувки, Маша изглежда добре сложена и височината ѝ не е толкова фрапантно набиваща се на очи. Неслучайно тя имаше любовни връзки с не един или двама хубавци, сред които и с нашия Григор Димитров. Преди няколко години Маша и Гришо имаха връзка, като любовният им флирт започна от тяхната обща страст – тенис корта. В началото на 2018-а се появиха и слухове, че рускинята се топли в обятията на британския милионер Александър Гил.

Карли Клос

Американският топ модел е с височина 188 см. Тя се появява за първи път на корицата на Teen Vogue през 2007-а. Много бързо водещи марки започват да я търсят за рекламно лице. Класация от 2009 г. я нарежда сред 10-те най-търсени модели в света. Нейната страст са балетът и колоезденето.

Ума Търман

Легендарната актриса е висока цели 184 см. Блондинката наследява високия ръст от родителите си. Преди киното Търман се е изявявала за кратко на модната сцена. След участието си в лентата “Приключенията на барон Мюнхаузен” решава да се отдаде само на киното. Бързо е забелязана от режисьора Куентин Тарантино. Към днешна дата дъщерята на Ума Търман Мая Рей Търман-Хоук следва нейните стъпки - момичето работи и като модел, и като актриса.

Бриджит Нилсен

Бившата съпруга на Силвестър Сталоун също се слави с високия си ръст – 185 см. Изглежда височината на актрисата не ѝ пречи да си намира партньори, тъй като вече се е омъжвала цели пет пъти. Дори и сега на 55-годишна възраст тя е обаятелна дама.

Адриана Скленарикова

View post on Instagram
 

Руският модел се слави с най-дългите крака – 125 см. През 2000 г. дори е включена в книгата на Рекордите на Гинес. Тази висока красавица беше омъжена за футболиста Кристиан Карембьо. След 12-годишен брак обаче двамата се разделиха. 3 години след развода Адриана се омъжи за арменския бизнесмен Арман Оханян.

Тамара Титченков

Ето още една наистина висока дама, на която си заслужава да се обърне внимание. Рускинята е с ръст 204 см. Тя е играла във Великия московски държавен цирк. В Украйна е дефилирала по котешката пътека и е популярна сред моделите. Има по-малка сестра Людмила, която е по-ниска от нея само с няколко сантиметра. След като участва в космическото шоу на Московския цирк Тамара остава да играе под купола му. Има съпруг, който е малко по-нисък от нея.