Автор
Ева Григорова

Джейми Лий Кътис: Манията по пластичната хирургия затри няколко красиви поколения, а мен пристрасти към болкоуспокояващи

Емблематичната холивудска актриса Джейми Лий Къртис говори откровено за опита си с пластичната хирургия, като сподели че тя “никак не е проработила за нея” и дори я е пристрастила към болкоуспокояващото средство “Викодин”.

В началото на новото хилядолетие 62-годишната актриса е опитала Ботокс и липосукция, но въпреки това вярва, че пластичната хирургия е затрила няколко красиви поколения.



По мнението на Къртис това, че обществото разрешава на млади хора да се подлагат на различни естетични процедури е все едно да дадеш моторна резачка в ръцете на малко дете, а веднъж щом промениш лицето си, връщане назад няма.

Звездата, чиито последен проект носи името “Halloween Kills” признава, че се е пристрастила към болкоуспокояващи и алкохол, след неуспешна процедура на очите си, която си направила през 90-те години, след като оператор ѝ казал, че е подпухнала.



“Настоящата тенденция с филъри и различни други процедури, манията по филтърите и нещата, които правим, за да изглеждаме по-добре по Zoom затрива цели поколения от красота. Аз използвам социалните мрежи, за да продавам различни неща и да давам гласност на важни каузи. Точка. Не чета нито един от коментарите там.” - споделя Къртис.



“Освен това е изключително опасно, все едно да дадеш моторна резачка в ръцете на дете. Не знаем дълбочината на ефектите, които дългосрочно това ще предизвика - в ментален, духовен и физически аспект. Цяло поколение млади хора страдат заради социалните медии и заради това, че се сравняват с останалите. Всички ние, които сме достатъчно възрастни, знаем че това е лъжа. И е опасно за младите хора.” - завършва актрисата.