Автор
Woman.bg

Джиджи Хадид: Спрете да ме свързвате с наркотиците

Напоследък светът коментира все по-често модела Джиджи Хадид и по-специално голямата промяна, която претърпя тялото й. И по този повод красавицата пусна няколко публикации в профила си в Туитър преди два дни. В тях тя разкрива защо е отслабнала толкова много в последно време и че това се дължи на здравословното й състояние. Оказа се, че както много жени по света, така и Джиджи страда от влошена обмяна на веществата, предизвикана от автоимунното заболяване Хашимото. То е свързано с работата на щитовидната жлеза, заради което страдащите от него рязко качват или свалят килограми. Вижте какво сподели моделът:

„До всички вас, които са толкова загрижени защо отслабнах и за начина, по който се промени тялото ми през годините: кариерата ми започна, когато бях на 17 г. и тогава все още не бях диагностицирана с Хашимото. Тези от вас, които казваха, че съм твърде пълна, за да съм в модната индустрия не знаеха, че теглото ми се дължи на заболяване и задържане на вода.

През последните няколко години аз взимах лекарства и бях изследвана, защото имах симптоми като проблеми с метаболизма, топлообмена и постоянна умора. Бях подложена на специално лечение, а честите пътувания също оказваха влияние върху тялото ми. Винаги съм се хранила по един и същи начин, просто сега съм в много по-добро здравословно състояние. Може би съм твърде слаба според вас, честно казано аз също не бих искала да съм чак толкова слаба, но се чувствам добре.

Спирам дотук с обясненията защо тялото ми изглежда по този начин. Никой не е длъжен да дава обяснение, само защото не се вписва в общите представи за красота. Освен това наркотиците не са моето нещо, затова спрете да ме свързвате с тях. Нямате представа как и защо се променя тялото ми. Моля ви, бъдете по-съпричастни към другите и не ги съдете, защото не знаете какво са преживели те. Използвайте енергията си, за да обичате тези, които са важни за вас, отколкото да мразите тези, които не познавате“.

Джиджи веднага срещна одобрение и подкрепа от две звездни дами, които също неведнъж са се борели срещу безмилостната критичност на потребителите в социалните мрежи – Руби Роуз и Криси Тийгън.

„Нямам търпение да се видим в Милано. Съжалявам, че се налага да обясняваш на хората нещо толкова абсурдно. Обичам те. Обичам всички, които се опитват да се преборят с тези, които не са достатъчно духовно израснали, за да приемат и обичат другите“, гласи коментарът на Руби Роуз.

Въпреки че е една от най-големите звезди в модата в момента, Джиджи Хадид неведнъж е използвала социалната мрежа, за да се справи с нападките по нейн адрес. Още преди две години тя започна да „излива душата си“ в Туитър, когато обясни, че злобните коментари не са градивни, а единствено болезнени.

Четете още: Нови подробности за сватбата на Хари и Меган