Eдна жена никога не се разсърди на мъжа си. Как успя?

28 юни 2022 | 10:26
2393
3
Снимки: Unsplash и Pexels
3

Мъж и жена изживели дълъг и щастлив живот заедно. Споделяли си всичките тайни и преживявания, но жената помолила съпруга си да не прави никога едно нещо – да не поглежда в старата кутия от обувки, която стояла на горния рафт на гардероба.

Мъжът никога не попитал какво има в кутията. Мислел си, че съпругата му държи вътре нещо лично женско…

Веднъж обаче старицата се разболяла. Когато се почувствала вече съвсем зле, тя помолила мъжа си да ѝ донесе в болницата онази кутия – било дошло времето да разкрие тайната си.

Старецът се прибрал вкъщи, намерил кутията и я отворил. Вътре имало две плетени кукли и огромна сума пари – 95 хиляди долара!

- Но… защо? Как?! – той не можел да си събере мислите, стъписан от размера на богатството.

- Преди да се оженим, - казала старицата на потресения си съпруг. – моята баба ми каза тайната на щастливия брак. Тайната беше никога да не споря с мъжа си. Тя ми даде съвет всеки път, когато ти се сърдя, да седна мълчаливо и да оплета една кукла.

Старецът се трогнал – в кутията имало само две кукли. За цели 50 години съвместен живот жена му му се била разсърдила само два пъти. Той прегърнал съпругата си и я целунал.

- Но откъде се взеха тези пари? – продължил обаче да недоумява той.

- А, парите ли? – отговорила старицата с усмивка. – Това е печалбата от продажба на оплетените кукли.

Коментари

3
  01 юли 2022 | 09:49 отговор
 

Тъп въпрос. В кутията е имало само две кукли.Това не показва ,броят на сръдните,а че "сърдейки се",е изляла гнева си в работа,която е донесла богатство на семейството.

 
2
  29 юни 2022 | 00:33 отговор
 

И как хем ги е продала, хем са вътре? Нали уж само две била оплела?

 
 
01 юли 2022 | 09:48

Тъп въпрос. В кутията е имало само две кукли.Това не показва ,броят на сръдните,а че "сърдейки се",е излязла гнева си в работа,която е донесла богатство на семейството.

1 Прекрасна
  28 юни 2022 | 11:59 отговор
 

Невероятна история. Благодаря!

 

Добави Коментар

Най-четени