Заменете зеленчуците от консерва със замразени

На всички ни е ясно, че пресните зеленчуци са най-добрият избор, но не винаги можем да си осигурим такива. В такъв случай много от дамите прибягват към консервите, но пълни със захар и консерванти, те далеч не са най-здравословният и диетичен вариант. Затова следващия път, когато ви потрябват грах или моркови за някое кулинарно изкушение, което подготвяте, по-добре изберете замразени такива, не само защото са с по-малко калории, но и защото в тях са запазени голяма част от витамините в тях.

Заменете шоколадите и сладките изделия с плодове

Когато ви се дояде нещо сладко си хапнете някой плод, който не само ще задоволи глада ви за десерт, но и ще зареди тялото ви с витамини и минерали. Хубаво е човек да яде плодове всеки ден, но ако иска да отслабне, разбира се не трябва да прекалява с количествата, защото плодовата захар – фруктозата, може да поречи на вталяването.

Главният орган на метаболизма на фруктозата е черният дроб. Възможностите на черния дроб да преработва фруктозата обаче не са безкрайни и при постъпване на високи дози, те могат да се преобразуват в мазнини. Дозите фруктоза, които се обработват от организма без да бъдат преобразувани в мазнини са около 30 грама.
Диетолозите също така разкриват, че най-добре е плодовете да се консумират през първата половина на деня или след тренировка.

Спрете да използвате асансьора

Ако спрете да използвате асансьора и започнете да се качвате и слизате по стълбите на всякъде, където ходите – не само в сградата, в която живеете и работите, но и когато отивате на гости, не след дълго ще видите, че усилията са си заслужавали.

Тренирайте пред телевизора вместо да ядете пред телевизора

Много хора имат вредния навик да ядат чипсове и сладки пред телевизора, което се отразява зле и на външния им вид. Ако се откажете от този вреден навик и замените яденето на пуканки, бисквити и шоколад по време на любимия сериал със занимания на кростренажора, въртене на обрач или тренировка в домашни условия на фона на въпросния ситком, ще видите, че фигурата ви значително ще се промени само за месеци.

Откажете се от тежките сосове

Вместо да гарнирате яденето си със сос с майонеза, може да си направите не по-малко вкусен с кисело мляко например, който обаче ще е значително по-диетичен.

Внимавайте и за напитките

Когато са на диета, много хора се фокусират върху храните, които приемат и забравят за напитките, а те също могат да ни донесат много излишни калории. Едно капучино например е цели 112 калории, но ако сутрин вместо него пиете чисто кафе без мляко и захар, то ще поемате само две до пет калории.

Среща във фитнеса вместо на кафе

Много дами не тренират, защото не могат да намерят време за това в натовареното си ежедневие. Ако и вие сте от тях, защо следващия път не се видите с приятелки не на кафе някъде, където да похапвате вредни десерти, ами във фитнес залата. Така хем ще спестите време, хем ще имате по-голям стимул да не пропуснете тренировката, а и самата тя би била доста по-приятна на фона на сладки приказки с дружката.