Еха! Тази 71-годишна баба вдига тежести във фитнеса и накара света да онемее

Звучи невероятно, но тази 71-годишна жена стои по 20 часа във фитнеса. Държи 30 национални и световни рекорда.

71-годишната Мари Дъфи от Тръмп, Кънектикът, започна да тренира на 59-годишна възраст, след като наддала и след това свалила повече от 22 килограма за една година.

Тя бързо се пристрастява към вдигането на тежести и сега прекарва около 20 часа седмично във фитнеса, държейки над 30 национални и световни рекорда.

View post on Instagram
 

Макар да ѝ казвали, че е „твърде стара“, за да тренира, Мари не се отказва. "Отслабнах бързо, но през това време осъзнах, че колкото повече тренирам, толкова по-щастлива съм. На 71 години съм и съм в по-добра форма от когато и да било. Изглеждам и се чувствам по-добре, отколкото, когато бях на 40 години", обяснява бодибилдърката.
И казва, че няма никакво намерение да се откаже.
Когато починала майка ѝ, Мари качила много килограми и тежала почти 80. Богледнала се в огледалото и си казала, че това не е тя. И за първи път стъпила във фитнеса. Отслабнала с 22 кг. А личният ѝ треньор Боби Калабрес ѝ предложил да се занимава с вдигане на тежести.
След като започнала да тренира два пъти седмично вдигане на тежести, плюс кардио тренировки и общи тренировки за сила всеки ден, Мари била насърчена да кандидатства за състезанието по силов трибой през 2014 г. Тогава била на 64-годишна възраст.

View post on Instagram
 

В момента е носител на 30 национални и световни рекорда в нейната категория.
А на всички, които се чудят на ентусиазма ѝ, отговаря, че не иска да изглежда като средностатистическата 70-годишна баба, защото определено не се чувства така, пише Daily Mail.