Бихте ли използвали декорация, изработена от хартия, дърво или камък?

Зелените сватби в повечето случаи се правят в открита среда сред природата. Както подсказва и определението, за декорация се използват предимно натурални елементи, полски цветя, които ни сливат с природата и дават втори живот на материалите.

Поканите

Вариантите минават от рециклираните хартии до онлайн покани (така можете да информирате гостите си за всичко, свързано със сватбения ден, без да се налага да хабите дори един лист хартия).

Едни от най-интересните покани са тези, които не са от хартия и следователно не са използвани и дървета. Чудите се от какво са тогава? Направени са от семена на цветя!

И това не е най-изненадващото, а фактът, че впоследствие може буквално да посадите поканите и след няколко месеца - ето ви пъстри цветя! Свободни в природата, на полянката, пред жилището ви или в саксия на терасата, усещането, че изборът ви е довел до толкова живот, и то цветен и благоуханен, е изключително приятно и пристрастяващо.

Свещи от соя или пчелен восък

Декорациите на „зелените” сватби ви дават огромна свобода на избор и всичко, от което се нуждаете е въображение. Така например не е нужно да се лишавате от романтичността, която придават свещите – само че вместо парафинови, може да използвате соеви свещи. Те са разградими и за разлика от обикновените свещи, които отделят 11 токсични вещества, 2 от които канцерогенни, соевите са абсолютно чисти.

Друга съществена разлика е, че в основата на соевите свещи стоят растителни култури, докато парафинът се получава като страничен продукт на суровия нефт.

Еко вариант са и свещите от пчелен восък, които са напълно естествени и с нежен външен вид.

Колела вместо кола

Олтар с предмети и мебели от вкъщи или вилата на село

Торбички вместо пощенски пликове за поканите

Конфети от вестник

Дървени прибори

Бурканчета и шишенца в ролите на вази, чаши и разни други декорации