Автор
Woman.bg

Елизабет II е в шок! Ето как Хари и Меган ще са финансово независими

Решението на принц Хари и Меган Маркъл да напуснат кръга от висши членове на кралското семейство шокира кралица Елизабет II, съобщи The Sun. Британските медии коментират, че кралицата е научила новината от телевизията.

View post on Instagram
 

Източник в Бъкингамския дворец разкри, че принцът на Уелс – Чарлз, и херцогът на Кеймбридж Уилям били много ядосани. Изявлението на Хари не е съгласувано с никого от кралския двор. Според анализатори то нарушава протокола и се явява „обявяване на война на семейството“.

View post on Instagram
 


От двореца излязоха с официален коментар по повод скандала и решението на принц Хари и Меган Маркъл да започнат самостоятелно да печелят пари за издръжката на семейството си: „Дискусиите с херцога и херцогинята на Съсекс се намират в начален етап. Ние разбираме тяхното желание да използват различен подход, но това са сложни въпроси, които ще изискват време за разрешаването им.“

Припомняме ви, че вчера принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че се оттеглят в качеството си на висши членове на британското кралско семейство и възнамеряват да получат финансова независимост. Двамата ще се посветят на отглеждането на сина си Арчи и благотворителната си дейност.

View post on Instagram
 


Скандалното решение разпали обществени дискусии за финансовото състояние на отцепилата се двойка. Официалните разходи на кралското семейство се покриват от т.нар. Sovereign Grant. Парламентът на Обединеното кралство подкрепя финансово монарха чрез фонда, както и с процент от годишните печалби на Crown Estate. Фондът покрива официалните разходи на суверена: разходите за поддръжка на кралските резиденции, персонал, пътувания, държавни посещения и обществени ангажименти. Частни инвестиции, парламентарна рента и приходи от херцогствата Ланкастър и Корнуол са другите източници на доходи за кралската хазна.

View post on Instagram
 

Според финансови експерти принц Хари и Меган Маркъл няма да имат парични затруднения, след като напуснат кръга от висши кралски членове. Личното финансово състояние на двойката се оценява на 45 милиона долара. С тази сума съвсем спокойно могат да започнат новия си живот далече от кралския двор. Освен това Меган и Хари могат да припечелват десетки милиони долари годишно, участвайки в различни проекти.

Ако последват примера на известните политически семейства като Обама и Клинтън, могат да бъдат финансово независими. Кралската двойка с лекота ще натрупа състояние, давайки интервюта, пишейки книги или, в случая на Меган, от модни партньорства с големи брандове.

View post on Instagram
 


„Те са силни не само като двойка, но и като отделни личности. Независимо дали ще бъдат публични изяви, партньорства с модни марки, принц Хари и Меган Маркъл биха могли да печелят 9-цифрени суми годишно от сключване на сделки“, обясни за Daily Mail Рон Торосян, изпълнителен директор на базираната в Ню Йорк PR фирма 5W Public Relations.

View post on Instagram
 

Според The Sun кралското семейство възнамерява да задържи Frogmore Cottage в замъка Уиндзор. Frogmore Cottage е построен през далечния XVII век и е много специален за двойката. Миналата година реновацията на фамилната къща излезе на британските данъкоплатци 2,4 милиона паунда. Освен това Меган и Хари няма да се лишат от привилегията да бъдат охранявани от 6 бодигарда за 650 хиляди паунда годишно.

Предстои да видим първите самостоятелни изяви на двойката, но скандалното им решение да напуснат кралския дворец със сигурност ще промени сериозно лицето на монархията.