Елизабет Тейлър: Спала съм само с мъже, за които съм била омъжена. А вие?

23 март 2023 | 00:02
20750
2
снимки: Getty Images
2

На 23 март се навършват 12 години от смъртта на една от най-великите киноикони на Холивуд - неподражаемата Елизабет Тейлър. 

Знаменитата актриса се ражда на 27 февруари през 1937 г. Кариерата ѝ започва още в началото на 40-те години на миналия век и не след дълго се превръща в една от най-големите звезди на Холивуд.

Тя дебютира в киното през 1942 г. във филма „There's One Born Every Minute”, като малко преди това подписва първия си договор с компанията Universal Pictures. Елизабет участва и в още няколко филма и бързо набира широка популярност още в тийнейджърските си години. През 1950 г. в комедията „Father of the Bride” и в драмата „A Place in the Sun” и печели критиците.

Легендарната актриса е наградена с много отличия и получава признание от публиката и колегите си. Тя е известна и с красивата си външност и скандален любовен живот. Омъжва се за първи път, когато е едва на 17 години за богатия хотелиерски наследник Ники Хилтън. Не след дълго те се разделят и Елизабет встъпва в брак с актьора Майкъл Уелдинг, но и този съюз не продължава вечно. Красивата актриса се омъжва общо 8 пъти, като два от тях са за актьора Ричард Бъртън.Тейлър е известна и като една от актрисите с благородни каузи. След смъртта на близкия й приятел Рок Хъдсън, тя основава благотворителна фондация за болни от HIV.

През 90-те здравето на знаменитата актриса рязко се влошава, като първо й е открит диабет и страда от сърдечна недостатъчност, а няколко години по-късно е оперирана от тумор в мозъка. Операцията е успешна и здравето й е стабилизирано, но 12 години по-късно тя отново е оперирана, този път заради сърдечен проблем.

Елизабет Тейлър умира на 23-ти март 2011 г.

Днес си припомняме и някои от култовите й мисли:"Винаги съм признавала, че във всичко, което правя, съм водена от своите емоции."

"Проблемът с хората, които нямат никакви пороци, е, че можеш да си напълно сигурен, че те имат някои доста досадни добродетели."

"Аз имам тяло на жена и емоции на дете."

"Успехът е най-добрият дезодорант."

"И богатите също плачат, но аз предпочитам да плача в кадилак."

"Спала съм само с мъже, за които съм била женена. Колко жени могат да кажат същото?"


Коментари

2
  24 март 2023 | 01:07 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСТОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 4900 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 
1
  23 март 2022 | 09:22 отговор
 

Какъв кеф само!

 

Добави Коментар

Най-четени