Радинела Чушева е името, което символизира красотата на българската жена за 2019-та. След като тя бе провъзгласена за новата „Мис България“, се появиха безброй противоречиви и най-вече негативни коментари по неин адрес. В социалните мрежи възникнаха много въпроси – кой, как и защо е решил точно тя да получи короната и разбира се, не липсват нападки за външния ѝ вид, както и призиви да се откаже от престижната титла. Нека обаче се замислим – кой определя какво е красотата и кой има правото да залепи етикет „грозна“ на една жена?

Отговорът на първия въпрос е съвсем прост. Всяка една дама, получила короната през годините, е избрана от журито на конкурса, а членовете му са определени като компетентни в областта. И може би размишленията по тази тема трябва да спрат дотук. А сега нека се замислим по втория въпрос – имаме ли правото да обиждаме и сочим с пръст едно момиче, преборило се за мечтата си? Дали е красива, дали решението точно тя да спечели е справедливо, въпреки че по лицето ѝ не липсват корекции, не бихме се заели да определим. Нека обаче видим каква бе реакцията на самата Радинела, относно обидните коментари:

View post on Instagram
 


"Определено и на мен не ми харесват снимките от конкурса и не виждам прилика с истинската ми визия в живота и ежедневието ми. Който ме познава на живо, може да сподели как изглеждам! Бих била благодарна.“

Както всяко момиче, което копнее да получи популярност, така и Радинела редовно публикува свои снимки в социалните мрежи. Категорична е, че за разлика от много дами, тя не обработва кадрите си с фотошоп и те отразяват истинската ѝ визия. Ето защо днес решихме да ви споделим част от тях, без да определяме визуалните ѝ качества. Тази задача оставяме на вас:

View post on Instagram
 


Радинела не пропусна да жегне враговете си, като написа:

View post on Instagram
 


"Ако всички споделяха снимки на болни дечица и нуждаещи се хора така, както споделят моите снимки, в България щеше да има много излекувани и подпомогнати хора!!! Но вие предпочитате скандала и цирка, пред благотворителността и доброто..."

И може би има право. Може би трябва да се примирим с факта, че времената се променят и вече никога няма да оценим естествената красота и непокътнатите от инжекции лица. Може би просто трябва да помислим как да направим света по-добър, вместо да отразяваме единствено това, което ни жегва и определяме като несправедливо.

Четете още: Защо вече няма мъже като Стефан Данаилов