Ето как кралица Елизабет посрещна първия си рожден ден след смъртта на принц Филип

12 юни 2021 | 18:22
1533
0
снимки: Getty Images, Instagram
0

Днес Великобритания отбелязва 95-ия рожден ден на кралица Елизабет Втора. По традиция на 11-и юни се провежда парад в чест на Нейно Величество, въпреки че самата тя е родена на 21-ви април.

Празникът се състоя в замъка Уиндзор и е първият път от 73 г. насам, в който Елизабет посреща този специален ден без принц Филип, който си отиде наскоро от този свят. Но въпреки загубата и огромната липса, с която тя ще прекара остатъка от живота си, кралицата отново показа широката си усмивка, а тоалетът ѝ бе истинска радост за очите и празник на цветовете. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ExtraTV (@extratv)

Заради пандемията и тази година парадът бе по-скромен от обикновено и проведен в по-тесен кръг. По традиция той трябва да бъде отслужен в двореца Бъкингам и в центъра на Лондон, но от 2020 г. насам мястото на събитието е дворът на замъка Уиндзор, където кралицата живее от началото на пандемията.

Военните бяха на метър разстояние един от друг, но това съвсем не попречи на пищността на церемонията. Над 200 униформени участваха в празника, не отсъстваха и любимите коне на кралицата, които бяха общо 70. За разлика от миналата година, днес прозвучаха празничните салюти, а гвоздеят на събитието бяха красивите цветове в небето, които Нейно Величество толкова много обича. 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени