Автор
Ева Григорова

Ето как най-популярната поп звезда на Афганистан успя да се спаси от талибаните

Ариана Саид е най-голямата поп звезда в Афганистан. Изборът ѝ на кариера ѝ носи ежедневни заплахи за живота, а през 2016-а година докато тя се снима в тв шоу, пред сградата избухва бомба, която убива 7 човека и ранява 24.

Вчера вечерта Ариана е имала възможността да се евакуира от родината си и потенциално да спаси живота си. Саид публукува дълъг пост в Instagram, а на фотосите към него позира във военен самолет, пълен с хора.

View post on Instagram
 

“В едно от последните си интервюта казах, че ще бъда “последният войник, който ще напусне родината си” … за съжаление обаче точно това се случи. Надявам се и се моля, че в резултат на промените, които се случват, моят красив народ ще може да започне да живее в мир, без страха от атентатори самоубийци и експлозии. Сърцето ми, молитвите и мислите ми винаги ще бъдат с вас.” - написа тя в своя профил.

View post on Instagram
 

В момента Ариана е в Доха, откъдето планира да се прибере в Истанбул, където живее през по-голямата част от времето.

View post on Instagram
 

Саид е най-голямата звезда в Афганистан, тя бе и съдя в местния вариант на музикалното предаване The Voice, а през 2017-а г. името ѝ се появи в множество международни медии, след като реши да изгори своя рокля. Дрехата, с телесен цвят, бе силно разкритикувана от афганистанската религиозна общност, която заяви, че визията на Ариана не съответства на законите на исляма. Тогава певицата сподели: “Ако тази рокля е най-големият проблем на Афганистан, тогава ще я изгоря”.