Автор
Люблена Папазова

Ето как виетнамска готвачка засрами българите в "Мастършеф"

Виетнамката в кулинарното шоу „Мастършеф“ показа на българите как се правят перфектни яйца по панагюрски. Сръчната Куин Чан не само приготви ястието за шестица, но и се пребори с конкуренцията на трима мъже в кухнята на хитовото предаване. Провокирана от рецептата за яйца „Бенедикт“ по панагюрски и палачинка със сорбе от кокос, портокали и маракуя, азиатската се впусна в кулинарна битка с копирайтъра Ивайло, музикалния продуцент Николай-Файчето и сервитьора Добромир. Четиримата трябваше да направят специална закуска по време на мастър класа, воден от колоритния шеф Владимир Тодоров.

„Много се чувствам напрегната“, обяви на специфичния си български Куин, докато тичаше около печката. Въпреки стреса, тя приготви съвършените яйца с мек, разтичащ се жълтък, добави идеално изпечена, пухкава палачинка и остави конкурентите си с отворени усти. „Едно малко азиатско момиченце дойде и ни разказа играта“, коментира успеха й Файчето.

С приближаване финала на предаването, битката в MasterChef става все по-напрегната, а хоби-готвачите играят все по-твърдо. Вчера вечер за първи път в историята на кулинарното шоу те трябваше да приготвят ястие с продукт, притежаващ изключително плътна консистенция, която би могла да счупи зъбите им. В изпълнението на сложната задача мъжете се чувстваха по-спокойни и уверени от жените.

Четете още: MasterChef Силвена Роу: Пчелният прашец е българската суперхрана