Автор
Весела Георгиева

Ето каква е тайната на дългия и щастлив семеен живот

Двойка, която е женена от 75 години, разкри каква е тайната за щастлив и дълъг брак. Може и да не ви се вярва, но тя всъщност се крие в "ежедневните караници".

Столетната двойка от британския град Кетъринг живее заедно вече цели 75 години. Жозефин и Алфред Уотърфийлд са убедени, че ежедневните им спорове са спасили техния брак от разпадане, съобщава The Mirror.

Двамата се срещнали в бар година преди избухването на Втората световна война. Минали под венчило през 1947 г. и са женени вече 75 години. Наскоро съпругът и съпругата отпразнуваха стотните си рождени дни.

Имат четирима внуци и още толкова правнуци.



Единият им син, 74-годишният Алън, разказва, че родителите му наистина винаги се карали.

„Нищо сериозно, просто препирня“, обяснява той. Бракът рядко продължава толкова дълго в наши дни, така че те правят всичко както трябва, което е страхотно. Това е надежда за всички ни“, допълва той.

Двойката се е преместила в старчески дом едва тази година. Преди това те са били активни в продължение на няколко десетилетия в град Кърби. Жозефин често свирила на пиано в местният пъб, за да забавлява посетителите, пише Вести.бг.



Алфред, който е работил като стоманолеяр, отпразнува своите 100 години на 19 ноември 2021 г. Жозефин навърши 100 години на 4 октомври тази година.

По повод годишнината им, внуците им решили да ги изненадат с празненство в старческия дом, където персоналът приготвил специална торта.