Ето какво ще загуби японската принцеса Мако, която избра любовта пред титлата

29 септември 2021 | 13:00
1788
2
Инстаграм, Getty images
2

Според Associated Press, годеникът на принцесата е кацнал в Япония с полет от Ню Йорк, за да се врече във вярност на своята любима. Принцеса Мако и Кей Камуро са сгодени от 2017 г. И ето че чакането им най-сетне ще има своя щастлив край.

Племенницата на император Нарухито се отказва от своята титла, заради своята любов.

Кей Комуро, който е роден в Йокохама, в момента се намира под двуседмична карантина, заради предпазните мерки срещу коронавируса, отнасящи се за всички, идващи от САЩ. След това той ще може да види принцеса Мако и най-вероятно двамата ще дадат съвместна пресконференция.

Най-вероятно двамата ще сключат брак през октомври и ще живеят в Ню Йорк.

Кей и Мако трябваше да се венчаят още през 2017 г., веднага след обявяване на годежа им, но заради това, че тя е принцеса, а той няма знатно потекло, нещата се проточиха. Дядото на булката – император Акихито, абдикира и постът му пое неговият по-голям син Нарухито. Година и половина след това за престолонаследник бе обявен принц Акишино (бащата на принцеса Мако). Това наложи отлагане на сватбата. По-късно заради сума, която младоженецът получава за своето образование – 36 000 долара, при това от бившия годеник на майка му, плановете им отново се провалиха.

След сватбата принцесата ще загуби своята благородническа титла и трябва да се раздели с императорското семейство, за да заживее като обикновена гражданка.

Мако има правото да получи зестра от 1,35 милиона щатски долара. Тя обаче е първата жена в историята на семейството след Втората световна война, която смята да се откаже от нея, защото все пак сумата е за сметка на данъкоплатците. От своя страна правителството няма нищо против решението ѝ...

Това потвърждава добре познатата ни максима, че понякога любовта изисква жертви.


 

Коментари

2 Вальо
  29 септември 2021 | 13:37 отговор
 

Нека следва сърцето си! Нека бъде щастлива, следвайки себе си! АМИН!

 
1 :)
  29 септември 2021 | 13:08 отговор
 

Когато си честен и отговорен. Да си кралска личност не се свежда до това да носиш скъпи рокли, а да служиш на поданиците, да ги уважаваш, да им помагаш.

 

Добави Коментар

Най-четени